“Θα χρειαστούμε ένα μήνα προετοιμασίας”

Ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε συνέντευξη μέσω διαδικτύου και απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που προήλθαν απ’ τον κόσμο των «Πρασίνων» αλλά και τους δημοσιογράφους. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νορβηγού τεχνικού:

Πρώτο σχόλιο αφορούσε την πανδημία:«Το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία και να ελέγξουμε τον κορωνοϊο και να πω ένα ευχαριστώ στους επαγγελματίες υγείας που με τη δουλειά τους σώζουν ζωές».

Για την ομάδα και την συνεργασία: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη συνεργασία στην ομάδα και με τη βελτίωση που υπάρχει. Απολαμβάνω τη δουλειά στην Ομόνοια που είναι μεγάλη δουλειά και ευθύνη. Βλέπω πόσο ο κόσμος αγαπά την ομάδα. Πριν να έρθω Κύπρο δεν ήξερα τόσα πολλά για τον κόσμο, αλλά τώρα ξέρω και αυτό το πάθος είναι αυτό που κάνει την δουλειά μας τόσο καλή».

Για το αν θέλει να γίνει ο νέος Φέργκιουσον της Ομόνοιας: «Όχι δεν θέλω να γίνω ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γιατί θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ένας απ’ τους καλύτερους στον κόσμο και αυτά που πέτυχε πολύ λίγοι τα έχουν πετύχει ή σκεφτεί. Μπορείς να πάρεις κάποια πράγματα από αυτόν, όμως κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του, και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε βρει πολύ καλά άτομα για να συνεργαστεί. Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως ένας σπρίντερ που τρέχει μόνος του αλλά χρειάζεται μια συνεργασία για να πετύχεις κάτι που υπάρχει τώρα στην Ομόνοια».

Για το αν πιστεύει πως η Ομόνοια θα κατακτήσει το πρωτάθλημα:«Ευχαριστούμε τον κόσμο για την βοήθεια και τη συμπαράσταση και αυτός κάνει τη διαφορά. Το αν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή όχι είναι νωρίς να το πούμε. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε ή αν θα ξεκινήσουμε ξανά και αναμένουμε τις αποφάσεις. Εύχομαι να ξεκινήσει ξανά και να παίξουμε στο γήπεδο. Ελπίζω όμως πως όταν ξεκινήσουν να παίξουμε τα 9 παιχνίδια όπως θέλουμε. Θα είναι οριακό γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις πρώτες 3-4 ομάδες. Σε σχέση με το πως ξεκινήσαμε προοδεύσαμε πολύ και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Δεν ξέρουμε για τη συνέχεια αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι να φροντίσουμε και να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο».

Για το αν πιστεύει πως η Ομόνοια μπορεί να μπει στους ομίλους του Champions League: «Είναι νωρίς να πούμε κάτι μιας και πρέπει να τελειώσει η χρονιά αλλά αν η ομάδα τα καταφέρει και αγωνίζεται στα προκριματικά δεν βλέπω κανένα λόγο για να μην το παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Θα είναι δύσκολο ένεκα επιπέδου, όμως το ποδόσφαιρο είναι γι’ αυτό που είναι όμορφο άθλημα. Υπάρχουν οι πιθανότητες και θα το διεκδικήσουμε. Θα είναι ωραία εμπειρία και θα είναι φανταστικό αν μπούμε στους ομίλους, όμως αν δεν το καταφέρουμε θα είναι σημαντική εμπειρία».

Για το αν απ’ τη νέα χρονιά θα είναι στόχος το πρωτάθλημα; «Θα θέλαμε ναι εάν τα πράγματα ολοκληρωθούν φυσιολογικά και ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά κανονικά, να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα τη νέα χρονιά. Δεν ξέρουμε όμως τη δεδομένη στιγμή αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να κάνεις τώρα μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, όμως ναι αν όλα πάνε καλά φέτος θα θέλαμε και τη νέα χρονιά να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Για το αν η διακοπή αλλάζει τα δεδομένα στις ομάδες: «Τα δεδομένα θα είναι ίδια για όλους γιατί όλοι βιώνουν τη διακοπή και το τι φέρνει. Κάποιες ήταν σε καλή κατάσταση κάποιες όχι αλλά για όλους οι συνέπειες θα είναι ίδιες».

Για τους δανεικούς και τον Φαμπιάνο:«Είναι γεγονός πως έχουμε κάποιους δανεικούς. Είναι όλοι καλοί και είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε. Είναι δύσκολο να κάνουμε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό αλλά όλοι είναι χαρούμενοι. Ακόμη και ο Ακιντόλα που ήρθε το Γενάρη μπήκε στην ομάδα και συνδέθηκε. Ο Φαμπιάνο επίσης είναι πολύ καλός και επιστρέφει από τραυματισμό. Θα πρέπει να συζητήσουμε και με τις ομάδες τους και αν δεν μείνουν θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Μας αρέσουν όλοι και τους θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε».

Για το αν η Ομόνοια θα μπορεί να παίξει όπως έπαιξε πριν τη διακοπή: «Εύχομαι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πριν τη διακοπή. Δουλεύουμε τώρα αλλά είναι διαφορετικό το σπίτι απ’ το γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Έχουμε πολύ καλό προσωπικό που δουλεύουν για το καλύτερο, και έχουμε παίκτες επαγγελματίες που δουλεύουν για να κρατήσουν σε καλό επίπεδο τον εαυτό τους. Εύχομαι να έχουμε χρόνο πριν ξεκινήσουμε ξανά. Η πρόοδος που κάναμε πριν τη διακοπή ήταν αποτέλεσμα δουλειάς και θα δουλέψουμε για να είμαστε στο ίδιο επίπεδο».

Για τους τερματοφύλακες: «Ναι έχουμε πολύ καλούς τερματοφύλακες και αυτό είναι γιατί είχαμε τους τραυματισμούς των Ουζόχο και Παναγή. Ήρθε ο Φαμπιάνο και τραυματίστηκε μετά και γι’ αυτό ήρθε και ο Παντίλιμον. Κάποιοι έχουν συμβόλαιο και κάποιοι όχι. Έχουμε και τον Κυριακίδη που τα πήγε καλά όταν αγωνίστηκε. Αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε όταν τελειώσει η χρονιά και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και τι είναι εφικτό να κάνουμε. Δεν είναι όμως κάτι που θα αποφασίσουμε τώρα».

Για το αν πρέπει να αλλάξει φέτος το στόχο και να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το δεδομένο είναι πως σε κάθε αγώνα πάμε για τη νίκη. Είδαμε τους φίλους της ομάδας στον αγώνα εκτός έδρας με την ΑΕΛ που ήρθαν 5 χιλιάδες. Όλοι μας βλέπουμε την προοπτική που υπάρχει. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες δηλώσεις και πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Αυτός είναι ο τρόπος που μας αρέσει να δουλεύουμε και με αυτό τον τρόπο στο τέλος θα έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα».

Για τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή:«Δεν έχω κάποιο αγαπημένο ποδοσφαιριστή, όλοι είναι σημαντικοί για να έρθει η επιτυχία. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν κάποιοι καλύτεροι από άλλους, όμως στις ομάδες όλοι είναι σημαντικοί γιατί βοηθούν με το δικό τους τρόπο».

Για τους νεαρούς: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη τους. Είναι πολύ σημαντικό για ένα σύλλογο να αναδεικνύει νεαρούς και να μπαίνουν στην ομάδα. Όλοι προοδεύουν και αναπτύσσονται. Ο Τζιωνής ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς αλλά επέστρεψε και κάνει καλά παιχνίδια. Ο Λοϊζου που ήταν 16 το καλοκαίρι πάει πολύ καλά. Ο Κακουλλής έχει λίγη περισσότερη εμπειρία και έχει εξελιχθεί και είτε μπαίνει αλλαγή είτε αγωνίζεται βασικός τα πάει καλά. Ο Κυριακίδης τα πάει πολύ καλά κάνει πάντα πολύ δουλειά και φεύγει τελευταίος απ’ τις προπονήσεις. Ο Χαράλαμπος επίσης τα πάει πολύ καλά και είναι σημαντικό πως όλοι μαθαίνουν από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως στα επόμενα χρόνια θα έχουμε και άλλους».

Μπορούν να γίνουν οι νεαροί παίκτες κλειδιά: «Ναι είναι πιθανό. Για την ώρα είναι νεαρά ταλέντα και έχουν χρόνο μπροστά τους για να δουλέψουν και να εξελιχθούν. Εξαρτάται και απ’ τους ίδιους πρωτίστως αλλά και απ’ τα άτομα που είναι πλάι τους. Πρέπει να δουλέψουν και να πάρουν ευκαιρίες και αν συνεχίσουν έτσι μπορούν».

Για το αν θα παραμείνει στην Ομόνοια:«το συμβόλαιο μου είναι γι’ αυτή τη χρονιά και μάλλον για την επόμενη. Είμαι ευχαριστημένος και θέλω να συνεχίσω όπως και η ομάδα μάλλον. Επαγγελματικά η Ομόνοια μου δίνει όλα όσα θέλω. Όλα είναι πολύ καλά και ο στόχος μου είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι. Είναι δύσκολο να κάνεις υπολογισμούς για δέκα χρόνια αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για τον Τιάγκο και το γεγονός πως συγκλίνει στον επιθετικό: «Είναι τακτικός ο λόγος. Πηγαίνει στον επιθετικό και δίνει την ευκαιρία και στον Λέζιακς να ανεβαίνει. Κινείται περισσότερο ανάμεσα στις γραμμές παρά στο χώρο. Στην άλλη πλευρά παίζουμε λίγο διαφορετικά. Ο Τιάγκο είναι ευέλικτος παίκτης και κινείται ανάλογα με τον αντίπαλο που έχουμε. Δεν είναι μυστικό όλοι το έχουν διαπιστώσει».

Για το αν θέλει να μείνει στην Ομόνοια για πολλά χρόνια: «Το συμβόλαιο μου είναι γι’ αυτή τη χρονιά και μάλλον για την επόμενη. Είμαι ευχαριστημένος και θέλω να συνεχίσω όπως και η ομάδα μάλλον. Επαγγελματικά η Ομόνοια μου δίνει όλα όσα θέλω. Όλα είναι πολύ καλά και ο στόχος μου είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι. Ναι, θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια. Είμαι χαρούμενος εδώ και από επαγγελματικής πλευράς απολαμβάνω να δουλεύω εδώ με αυτή την ομάδα και την ατμόσφαιρα. Μου αρέσει και η ζωή και ο κόσμος στην Κύπρο, αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Θα ήθελα να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα, όμως στο ποδόσφαιρο ξέρουμε όλοι πως εάν υπάρχει ένα διάστημα που δεν έρχονται τα αποτελέσματα, ο κόσμος θέλει να φύγεις».

Για το αν θα επηρεάσει η πανδημία το μεταγραφικό σχεδιασμό των επόμενων ετών: «Νομίζω πως θα επηρεάσει όλες τις ομάδες στον κόσμο. Οι αλλαγές στην κοινωνία είναι μεγάλες. Κόσμος αρρωσταίνει και πεθαίνει. Η οικονομία θα επηρεαστεί, η κοινωνία όλη θα επηρεαστεί το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πως θα είναι η κατάσταση σε μερικούς μήνες από τώρα. Το ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχει και θα είναι εκεί αλλά δεν ξέρουμε την κατάσταση που θα είναι. Το ποδόσφαιρο δίνει νόημα στην κοινωνία και δίνει χαρά σε πολλούς ανθρώπους».

Για το αν υπάρχουν άλλα ταλέντα στις ακαδημίες: «Υπάρχουν μικροί με ταλέντο και προοπτικές. Κάποιοι προπονούνται με την πρώτη ομάδα κάποιες φορές. Δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί δεν θεωρώ σωστό να λάβουν τώρα προβολή. Γενικά υπάρχουν μικροί που αν προπονούνται σωστά έχουν καλές πιθανότητες να γίνουν ποδοσφαιριστές».

Για τη συνεργασία με την Σίμο Ταραπουλούζη και τον Νεόφυτο Λάρκου:«Είναι πολύ καλή η συνεργασία μας. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο πως εργάζεται συνολικά η ομάδα. Είναι σημαντικό να έχουμε καλή επικοινωνία και κατανόηση για να γίνεται καλή δουλειά. Η επαφή που έχουμε καθημερινά είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Παίρνουμε αποφάσεις μαζί για σημαντικά ζητήματα. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος στη σκέψη μας. Ειδικά στο ξεκίνημα με βοήθησαν πολύ. Ξέρουν καλά τη δουλειά γιατί ήταν και αυτοί προπονητές και ξέρουν καλά το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πάνω από όλους όμως είναι ο πρόεδρος ο οποίος με την παρουσία του προσφέρει σταθερότητα στην ομάδα όχι μόνο οικονομικά αλλά και με τις ιδέες τους. Μπορεί να μην είναι στην Κύπρο όμως έχουμε επαφή και βοηθά πολύ με τις γνώσεις και τις ιδέες του και συμβάλει στο να αναπτύσσεται η ομάδα σωστά».

Ποιο ποδοσφαιριστή άλλης ομάδας στην Κύπρο θα ήθελε: «Είναι δύσκολη ερώτηση και δεν θα ήθελα τη δεδομένη χρονική στιγμή να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στους δικούς μας παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και στις άλλες ομάδες και το βλέπουμε στον ανταγωνισμό».

Για το αν τον προσέγγισε άλλη ομάδα στην Κύπρο πριν την Ομόνοια: «Όχι καμιά».

Για τον αν φοβάται κάποιον παίκτη άλλης ομάδας: «Δεν φοβόμαστε κανένα αλλά τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Όλες τις ομάδες τις βλέπουμε με σεβασμό και είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας ομάδα».

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε για την Κύπρο: «Όταν ήμουν στην Λέγκια ήξερα τον Σα και τον Τζούνιορ αλλά δεν μίλησα μαζί τους. Μίλησε με κόσμο που γνώριζε για το Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά δεν ήταν στην Κύπρο. Το πιο σημαντικό ήταν η επικοινωνία με τον Λάρκου και τα όσα μου είπε για τον σύλλογο. Ήξερα για την Κύπρο από άλλες ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη και μελέτησα αρκετά. Όταν ήρθα μου έκανε εντύπωση η σύνδεση του συλλόγου με τον κόσμο αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας που ήταν πολύ καλοί και βοηθητικοί».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται άλλο παίκτη στο κέντρο: «Έχουμε αρκετούς για τη μεσαία γραμμή και δεν χρειαζόμαστε περισσότερους. Υπάρχει ανταγωνισμός και βάθος στη θέση αυτή. Είναι ο Γκόμες και ο Γκόμεθ, ο Κούσουλος και ο Τζιωνής και υπάρχουν και άλλοι που μπορούν. Δεν θεωρώ πως για την ώρα χρειαζόμαστε άλλο παίκτη στο κέντρο».

Για το αν σκοπεύει να παραμείνει στην Ομόνοια και αν είναι έτοιμος για τους πανηγυρισμούς των οπαδών σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ελπίζω να συνεχίσω και αυτό είναι το πλάνο μου. Για την ώρα είμαι συγκεντρωμένος στους αγώνες αλλά έχω ιδέα για το τι θα ακολουθήσει αν κερδίσουμε το πρωτάθλημα απ’ τις αντιδράσεις των οπαδών όταν κερδίζουμε. Νιώθω πως θα είναι ιδιαίτερο αν συμβεί, όμως η δουλειά μου είναι συνεχίσει η ομάδα να βελτιώνεται. Έχουμε δρόμο και παιχνίδια μπροστά μας για το τέλος της σεζόν και είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό».

Για το γεγονός πως μπορεί να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα χωρίς οπαδούς και με Κύπριους διαιτητές: «Θα είναι λίγο δύσκολο και περίεργο να παίζουμε χωρίς οπαδούς. Έχω λίγη εμπειρία σε αυτό γιατί έπαιξα κάποια παιχνίδια στη Λέγκια χωρίς κόσμο. Είναι λίγο δύσκολο αλλά μπορείς να παίξεις καλά. Θα χάσουμε το κάτι παραπάνω που μας δίνει ο κόσμος μας. Μια λύση όμως είναι να σκεφτόμαστε τους χιλιάδες οπαδούς μας που θα μας βλέπουν στην τηλεόραση. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις σε αυτό γιατί μάλλον έτσι θα συμβεί παντού. Τώρα για τους διαιτητές θα είναι για όλους το ίδιο. Είναι η πιο δύσκολη δουλειά γιατί έχεις πάντα τους μισούς παίκτες χαρούμενους και τους άλλους απογοητευμένους. Ειδικά τώρα που παίζεται τόσο γρήγορα το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Θα είναι όμως για όλους το ίδιο και εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι συγκεντρωθούμε σε εμάς και στο πως μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Για το πως διατηρείται η Ομόνοια σε καλή φυσική κατάσταση: «Δουλεύουν με ατομικά προγράμματα στο σπίτι. Με συγκεκριμένες ασκήσεις, με τρέξιμο. Ακολουθούμε τους κανονισμούς. Θα είναι εντάξει ελπίζουμε η φυσική κατάσταση με την επιστροφή μας, όμως είναι διαφορετική η ποδοσφαιρική φυσική κατάσταση».

Για το τι θα συμβεί στο ποδόσφαιρο μας:«Πρέπει να το αφήσω στους ειδικούς. Όταν η κυβέρνηση και οι ειδικοί μας επιτρέψουν τότε θα παίξουμε. Είναι οι ειδικοί και θα αποφασίσουν. Όταν πούνε πως είναι ασφαλές να παίξουμε θα το πράξουμε. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν τελικά συνεχιστεί η σεζόν».

Για την άποψη του στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και των προπονητών:«Δεν είμαι ειδικός για το οικονομικό κόστος που δημιουργείται τώρα. Να βρεθούν δίκαιες λύσεις για όλες. Η δουλειά αυτή είναι για πιο έξυπνους ανθρώπους, εμάς η δουλειά μας είναι στο γήπεδο»

Για το αν θέλει να κρατήσει κάποιους ποδοσφαιριστές και για τη νέα χρονιά:«Είναι νωρίς για να μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις. Έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια. Πολλά μπορούν να γίνουν και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε».

Για το παιχνίδι που ξεχώρισε: «Είναι δύσκολο να πω γιατί γενικά είχαμε σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ στα play off ήταν ωραίο. Ήταν το πρώτο για τα play offs και αφού ανεβήκαμε στην πρώτη θέση. Ήμουν χαρούμενος με την εικόνα της ομάδας και την απόδοση αλλά και τον κόσμο, κάτι που κρατώ».

Για το αν θα υπάρξει μείωση στο μπάτζετ:«Είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Ακόμη δεν ξέρουμε το μέγεθος των συνεπειών που θα αφήσει η πανδημία. Εκεί που εστιάζουμε τώρα είναι οι επόμενοι μήνες και όχι τα επόμενα χρόνια. Ύστερα θα μιλήσουμε για την επόμενη χρονιά».

Για το πόσους ποδοσφαιριστές χρειάζεται η ομάδα το καλοκαίρι: «Όπως είπα και πριν είναι λίγο νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Έχουμε ακόμη παιχνίδια και πολλά διαφοροποιούνται. Υπάρχει ένα πλάνο αλλά είναι πολύ διαφορετικό να είμαστε στο τέλος της σεζόν. Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος για να δούμε πιο αναλυτικά το θέμα».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα έχασε κάποιους βαθμούς από διαιτητικές αποφάσεις: «Σε κάθε σεζόν, πάντα υπάρχουν παιχνίδια που οι ομάδες αισθάνονται αδικημένες και κάποιες φορές έχεις έντονα συναισθήματα και εκφράζεσαι. Η δουλειά των διαιτητών είναι δύσκολη αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στο πως θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν ήρθε η ώρα να αγωνιστεί ο Ορτέγα και πάλι: «Μπορεί να επανέλθει ο Ορτέγα, ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, προσπαθούμε να είναι σε καλή κατάσταση, όπως και όλοι. Δεν βλέπω την ηλικία των παικτών, αλλά πως θα παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα ανάλογα και με τον αντίπαλο».

Αν έχει επαφή με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Δεν μιλώ συχνά μαζί του. Έχει κάποια θέματα με την υγεία του όμως πάει καλά. Τα τελευταία 1-2 χρόνια δεν μιλήσαμε αρκετά αν και μιλήσαμε πριν έρθω στην Ομόνοια. Ήμουν ποδοσφαιριστής για τρία χρόνια στην Γιουνάιτεντ και πάντοτε όποτε τον καλώ θα με πάρει πίσω αν δεν απαντήσει άμεσα. Δίνει συμβουλές πάντα και βοήθεια όταν τους ζητήσεις. Είναι κάτι καλό για να κρατάμε».

Για το αν προτιμά ξένους διαιτητές: «Για εμένα δεν έχει σημασία. Είναι δύσκολο για τους διαιτητές. Θα προτιμούσα τους καλύτερους διαιτητές όπως θα ήθελα και τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στην Ομόνοια. Υπάρχουν καλοί διαιτητές και στην Κύπρο και η ευθύνη που έχουμε ως προπονητές και οι παίκτες μας, είναι να συμβάλουμε ώστε και οι διαιτητές να έχουν καλή απόδοση».

Αν πιστεύει πως η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερο μπάτζετ για να προκριθεί σε Ευρωπαϊκούς ομίλους: «Όσο μεγαλύτερο γίνεται (γέλια). Όπως είπα και πριν είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα γίνει στο μέλλον, όμως η Ομόνοια θα είναι μια σταθερή ομάδα στα επόμενα χρόνια και θα έχει ψηλούς στόχους».

Για το αν θα ζητήσει μια μικρή περίοδο προετοιμασίας πριν να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα: «Όταν ξεκινήσουμε και αν ξεκινήσουμε θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για προετοιμασία ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς και να βγάλουμε ποιότητα. Νομίζω τέσσερις εβδομάδες είναι σημαντικό για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στο επίπεδο που πρέπει».

Για την κατάσταση των Μαυρία, Χούμποτσαν, Φαμπιάνο που ήταν τραυματίες πριν τη διακοπή: «Κάνουν την προπόνηση τους και είναι καλύτερα. Και σε ένταση και σε όγκο δουλειάς είναι καλύτερα. Ο Μαυρίας και ο Χούμποτσαν είναι καλύτερα, ενώ για τον Φαμπιάνο είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα για ατομικό πρόγραμμα τερματοφύλακα απ’ το σπίτι. Μέχρι την επανέναρξη νομίζω πως όλοι θα είναι έτοιμοι».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy