Ασθενείς με κορωνοϊό στην Κύπρο κρύβουν τις επαφές τους

Μπορεί ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων (20) σε σχέση με τους ελέγχους που έχουν γίνει να επιτρέπει αισιοδοξία για την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο, ωστόσο ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης έθεσε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, μία σημαντική πτυχή που παρεμβάλει σοβαρά  εμπόδια στο  έργο της ιχνηλάτησης και του καλύτερου εντοπισμού όσων έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

Όπως είπε ασθενείς στην Κύπρο κρύβουν τις επαφές τους και δεν λένε όλη την αλήθεια στους επιστήμονες.  Ενδεικτικά ανέφερε:

« Υπάρχουν πολίτες που αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία για επαφές που είχαν. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε άλλο παρά προστατεύουν τους φίλους και τους αγαπημένους τους όσοι αποκρύβουν σημαντικές πληροφορίες. Χωρίς να το γνωρίζουν μπορεί να τους έχουν μολύνει ή να έχουν μολυνθεί. Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να μας δίδουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση ώστε να έχει νόημα η επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy