Έτσι θα ελέγχουν τα σπίτια οι αστυνομικοί

Ο Χρίστος Ανδρέου, εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» και εξήγησε πως θα γίνεται ο έλεγχος στα σπίτια του κοινού για να ελέγξουν εάν έχει παραβιαστεί το νέο μέτρο του υπουργείου το οποίο απαγορεύει την παρουσία ατόμων σε οικίες που δεν είναι το μόνιμό τους σπίτι.

Όπως ανέφερε ο κύριος Ανδρέου, για να ακολουθήσει η έρευνα στην οικία κάποιου προσώπου, θα πρέπει να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε μαρτυρία, πληροφορία, ή εύλογη υπόνοια (από αστυνομικούς, παρατηρητές της γειτονιάς ή απλούς πολίτες) και στη συνέχεια η αστυνομία θα προβαίνει σε έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι στα σπίτια θα γίνεται μόνο από τους αστυνομικούς, εφόσον θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν διάταγμα έρευνας από το δικαστήριο το οποίο θα επιτρέπει σε αστυνομικό μέλος να εισέλθει στην οικία κάποιου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, έκανε αναφορά και για άλλους τρόπους με τους οποίους οι αστυνομικοί θα μπορούν να ελέγχουν σπίτια, τους οποίους όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει, προτιμώντας να τους κρατήσει κρυφούς, για καλύτερη λειτουργία του ελέγχου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή και όσα ανέφερε:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy