Προσπάθησε αλλά έμεινε στην ισοπαλία!

Με πολύ γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε ο αγώνας στο Τσίρειο με τον Απόλλώνα να αποκτά την κατοχή του αγώνα και να προσπαθεί να πιέσει. Στο 8΄μετά από κόρνερ του Πέδρο ο Μπένσοπ έπιασε το δυνατό σουτ που κόντραρε σε ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, με τους «γαλάζιους» να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Στο 13΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο ο Ενσούε ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-0!

Μετά και το γκολ ο ρυθμός έπεσε, όμως ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι επικίνδυνος, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 31΄μετά από κόρνερ ο Μερκής για τους φιλοξενούμενους προσπάθησε να απειλήσει με μια κεφαλιά που πέρασε, έξω ενώ το ίδιο έπραξε για τον Απόλλωνα ο Σαλάι στο 34΄, με την κεφαλιά του να περνά σε άουτ.

Στο 36΄ο Ντένιτς έκανε το σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ. Μετά από σέντρα στην περιοχή στο 37΄και άστοχη έξοδο του Δημητρίου ο Τάμαρι αιφνιδιάστηκε με τη μπάλα να κτυπά στα πόδια του και να περνά έξω. Μετά και το ένα λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου με τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος και να προηγείται με 1-0!

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και στο 52΄σε αντεπίθεση του Απόλλωνα και στο γύρισμα του Μπενσοπ στην περιοχή παρολίγον να έχουμε το αυτογκόλ κάτι που όμως δεν έγινε. Στο 57΄ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο με την κεφαλιά που είχε μετά πό κόρνερ να περνά έξω. Στο 62΄ο Δημητρίου είχε λανθασμένη έξοδο και ανέτρεψε τον Τάμαρι που κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γιένσεν, ο Δημητρίου απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε ισοφαρίζοντας για τον ΑΠΟΕΛ.

Στο 64΄ένα σουτ του Ντένιτς κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ που έφερε μια κεφαλιά του Γιούστε που πέρασε έξω. Μετά και την ισοφάριση το παιχνίδι “άναψε” και πάλι με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να αντιδράσει και να πιέζει τους φιλοξενούμενους με κάποια σουτ μετά από κόρνερ που κέρδισε. Στο 77΄έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Πίττα να μπαίνει στη θέση του Σαρδινέρο.

Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον τερματοφύλακα του να σώζει κυριολεκτικά την τελευταία, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Πίττα, έδωσε τη μπάλα στον Μπένσοπ που το πλασέ του αποκρούστηκε στο 84΄. Στο 85΄δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Ματέι να μπαίνει στη θέση του Παπουλή, ενώ το παιχνίδι είχε ανοίξει με τις δύο ομάδες να ανεβοκατεβαίνουν στις δύο περιοχές.

Στο 88΄ο Μάρκοβιτς έκανε την επανεμφάνιση του παίρνοντας τη θέση του Σακέττι. Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων χωρίς να αλλάξει κάτι με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία και να χάνουν έδαφος από τους πρωτοπόρους. Στο 90+3 το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να “κλέψει” τη νίκη.

Ο Απόλλωνας έδειξε ότι ήθελε τη νίκη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να την πάρει, όπως και ο αντίπαλος του και ο αγώνας ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία 1-1.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy