“Οπωσδήποτε τη σεζόν 2022-23”

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον SuperSport FM και αναφέρθηκε στο γήπεδο της Λεμεσού και στην Εθνική Ενόπλων.

Για το γήπεδο της Λεμεσού:«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόοδο. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με τα μπάζα και τους μελετητές και νομίζαμε ότι θα τα… τουμπάρουμε. Τώρα, όμως βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο. Ο κόσμος είναι δύσπιστος, όμως τον δικαιολογούμε. Ξεκινήσαμε, οι εργασίες είναι εκεί, η πολιτεία έχει τον προϋπολογισμό. Για το κόστος, θα πρέπει να περιμένουμε στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Δεν θα είναι όμως μεγάλες διαφορές».

Για το χρονοδιάγραμμα: «Αν όλα πάνε καλά και έχουμε ομάδες της Λεμεσού στην Ευρώπη, το καλοκαίρι του 2022 θα δώσουν, τα παιχνίδια, με κάθε επιφύλαξη, στο νέο γήπεδο. Οπωσδήποτε, τη σεζόν 2022-23, θα δώσουν εκεί τα παιχνίδια τους».

Για το οδικό δίκτυο: «Αρχές του 2022 θα ολοκληρωθεί και αυτό το έργο. Ανέλαβε προσωπικά και ο Υπουργός Μεταφορών. Όλα θα πάνε καλά».

Για το ότι λέχθηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΚΟΑ, ότι το γήπεδο, θα ήταν έτοιμο το 2020:«Άλλαξαν κάποια πράγματα από τότε, υπήρξε η καθυστέρηση που νομίζω είναι δικαιολογημένη, όχι όμως με ευθύνη του οργανισμού. Διαφοροποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα. Καλύτερα που υπάρχει η καθυστέρηση για να τελειώσει και το οδικό δίκτυο. Θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα αν χρειαζόταν να παίρναμε τα όρη και τα λαγκάδια για να πάμε στο γήπεδο. Με την καθυστέρηση που υπήρξε θα ολοκληρωθούν τα δύο έργα την ίδια περίοδο».

Για τα ποσά που χρειάζονται τα ποδοσφαιρικά γήπεδα για να προσφέρουν ασφάλεια: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Αυτό να το ξεκαθαρίσω. Ο ΠτΔ κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες των γηπέδων και έθεσε θέμα αναβάθμισης για να υπάρχει ασφάλεια του κόσμου και των αθλητών. Ο ΚΟΑ ανέλαβε ρόλο συντονιστή, έγινε μια σύσκεψη, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα μια, την άλλη βδομάδα. Ο Πρόεδρος θέλει να του ετοιμάσουμε, κάποια πράγματα, όπως, πόσα θα χρειαστούν για κάθε γήπεδο και να ξεκαθαριστεί πως θα βρεθούν τα λεφτά. Ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, αν μπορεί να συμβάλει και η UEFA. Βάλαμε κάτω τις μελέτες που θέλαμε, όμως δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση. Μπορεί να αποφασιστεί να γίνει κάτι εντελώς καινούργιο».

Αν είναι στο πλάνο να χτιστούν νέα γήπεδα: «Είναι μια σκέψη που κάνουμε και μια μελέτη που ετοιμάζουμε. Έχουμε κάποιες σκέψεις, όπως για παράδειγμα τα βοηθητικά του Μακαρείου για να φιλοξενούν ομάδες των μικρών κατηγοριών και τις προσφυγικές. Κάνουμε μελέτες και ελπίζουμε να παρουσιάσουμε αριθμούς. Οι σκέψεις υπάρχουν, έχουμε κατά νου, κάποια πράγματα. Η λογική να χτίζονται δύο γήπεδα σε κάθε κοινότητα, ένα για τους δεξιούς και ένα για τους αριστερούς, αυτό τελείωσε. Αν μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να συνενωθούν κάποιες ομάδες σε κάποιες κοινότητες, ίσως αυτό βοηθήσει πάρα πολύ».

Για το θέμα με την Εθνική Ενόπλων: «Έκανα μια κουβέντα φιλική με τον Υπουργό, για τα τρία παιχνίδια τον Ιούνιο, που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Είπα να φτιάξουμε την ομάδα. Μετά ειδοποιήθηκε η ΚΟΠ που χωρίς σκοπιμότητα, έκανε μια ανακοίνωση και φάνηκε σαν διορισμός. Επειδή φάνηκε διορισμός, είπα όχι ευχαριστώ. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα στην ομοσπονδία, όμως δεν μπορώ να το κάνω. Θα είμαι συμπαραστάτης της προσπάθειας. Τώρα ξεκαθάρισε το θέμα. Η ζωή συνεχίζεται και ο καθένας τη δουλειά του».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy