Χωρίς Ζελάγια δεν μπαίνουν γκολ με κεφαλιές…

Ο Απόλλωνας στην περσινή περίοδο (2018-19) σημείωσε, σε όλες τις διοργανώσεις 25 γκολ με κεφαλιές, 17 στον θεσμό του πρωταθλήματος, 5 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 3 στο θεσμό του κυπέλλου.

Στατιστικά αυτό ερμηνεύεται ότι το 26% περίπου των συνολικών γκολ που είχε πετύχει ο Απόλλωνας είχαν προέλθει από κεφαλιές με τα 25 συνολικά γκολ να είχαν προέλθει από 8 διαφορετικούς  ποδοσφαιριστές.

Από τους 8 αυτούς ποδοσφαιριστές μόνο 3 εξακολουθούν να φορούν τη φανέλα του Απόλλωνα, Περέιρα, Γιούστε και Μάρκοβιτς, οι οποίοι είχαν σημειώσει συνολικά 10 γκολ την περσινή περίοδο!

Τη φετινή περίοδο στον Απόλλωνα, με το προχθεσινό του Περέιρα στο κύπελλο, μόνο 7 γκολ έχουν επιτευχθεί σε όλες τις διοργανώσεις με το κεφάλι με τα υπόλοιπα 6 από ένα και μοναδικό ποδοσφαιριστή που δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ του Απόλλωνα τον Εμίλιο Ζελάγια!

Από τη φυγή του Ζελάγια έχουν μεσολαβήσει 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με μόλις 1 γκολ να έχει επιτευχθεί με το κεφάλι!

Αυτό φανερώνει ξεκάθαρα ότι ένα δυνατό στοιχείο του Απόλλωνα, η υπεροπλία του στον αέρα δεν υπάρχει πλέον αφού έστω κι αν διανύουμε ακόμη το 60% του πρωταθλήματος, 7 γκολ είναι υπερβολικά λίγα συγκριτικά με πέρσι ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πέραν του Ζελάγια έχουν αποχωρήσει και οι Μαγκλίτσα και Σκέμπρι που είχαν συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα σκοραρίσματος με το κεφάλι!

ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy