Θέλει ένα ηλεκτροσόκ η ΑΕΛ… πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη, τέταρτο χωρίς να σκοράρει!

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-2

Πίσω στο σκορ βρέθηκε η ΑΕΛ με τη λήξη του ημιχρόνου με 0-1, όμως θεωρούμαι ότι αδικήθηκε, καθώς η παράβαση που ο Νικολάου έδωσε αλλά άλλαξε στη συνέχεια, κρίνει το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην περίπτωση που δινόταν το πέναλτι, έπρεπε να δοθεί και κόκκινη κάρτα στον Τόμοβιτς. Στην επανάληψη η ΑΕΛ δεν έδειξε ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι και μοιραία δέχθηκε την ήττα από την ΑΕΚ με 2-0.

Αφού η έναρξη του αγώνα πέρασε από «χίλια μύρια κύματα», ο αγώνας ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τσάβες είχε μια καλή προϋπόθεση μόλις στο 3ο λεπτό αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού πρώτα ο αμυντικός της ΑΕΚ και μετά ο Τούμπας απέκρουσαν τη μπάλα. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, ενώ μετά από ευκαιρία για την ΑΕΛ, η ΑΕΚ ήταν αυτή που σκόραρε με ένα καταπληκτικό σουτ από πλάγια του Γκιούρσκο στο 13΄.

Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για την ΑΕΛ, όμως μετά που το είδε στο VAR ακύρωσε την απόφαση του. Η ΑΕΛ έβγαλε κάποια αντίδραση, όμως μέχρι και το πρώτο μισάωρο του ημιχρόνου δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Η ΑΕΛ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ενώ στο 42΄αναγκάστηκε σε αλλαγή αφού ο Τόρες δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του, μπήκε ο Ντάβερβελντ.

Τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, λίγα σε σχέση με τη διακοπή λόγω VAR, αλλά και την αλλαγή της ΑΕΛ. Εν τέλει το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να είναι πίσω στο σκορ με 1-0.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο Ντούσαν Κέρκεζ, με τους Τσέποβιτς και Μαίντεβατς να παίρνουν τις θέσεις των Πελέ και Τσάβες. Το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης κύλησε με δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, πρώτα ένα σουτ του Γκούρσκο για την ΑΕΚ και στη συνέχεια μια κεφαλιά του Μαίντεβατς που ήταν μόνος στην περιοχή να είναι άστοχη. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και το παιχνίδι έγινε πολύ καλό, με την ΑΕΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 63ο λεπτό, όταν ο Τρισκόφσκι πλάσαρε τον Βοζίνια αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει με τον Μηνά Αντωνίου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει τα υπέρ της δεδομένα και την ΑΕΛ να προσπαθεί να ισοφαρίσει, ενώ το παιχνίδι είχε πλέον μπει στο τελευταίο του δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84΄αλλά το δοκάρι ήταν σύμμαχος της ΑΕΛ, που παρέμενε στο παιχνίδι. Μετά και την παρέλευση των τεσσάρων λεπτών καθυστερήσεων ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, όταν ο Φαράς βγήκε μόνος αφού ο Βοζίνια προωθήθηκε και έκανε το 0-2!

Κίτρινες: Παπαφώτης, Θεμιστοκλέους / Μάμας, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αντωνίου(71 Θεμιστοκλέους), Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Έουλερ, Νταβόρ, Ριέρα(61′ Γεωργίου), Παπαφώτης, Τόρες(42΄Νταβερβέλντ), Πελέ(46΄΄΄΄΄’ Μαίντεβατς)΄΄ Τσάβες(46΄ Τσέποβιτς)

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Ανδρέου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Θεμιστοκλέους, Μαΐντεβατς.

ΑΕΚ: Toύμπας, Τάντι(60 Γκαρσία), Ακοράν(71 Φαράς), Ρομό(85΄΄ Εσπινόζα), Λέδες, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Τρισκόφσκι(85 Νταρμπισάιαρ), Γκιούρσκο, Mάμας(60 Άμπραχαμ)

Αναπληρωματικοί: Λεάλ, Μαρτίνεθ, Άμπραχαμ, Φαράχ, Γκαρσία, Μικέλ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Ντάρμπισαϊαρ, Μακρής

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy