“Στον βωμό της διάκρισης, πλείστοί παράγοντες και σωματεία, καταργούν κανόνες, θεσμούς και αξίες για επίτευξη των στόχων τους και με εκατέρωθεν δηλώσεις δυναμιτίζουν το κλίμα”

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα(10/11) ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου με αφορμή τις συνεχόμενες ακραίες δηλώσεις παραγόντων σε βάρος της διαιτησίας, με συνεπακόλουθο τις προεκτάσεις έξαρσης σοβαρών γεγονότων σε βάρος μελών του και περιουσιών τους.

Η ανακοίνωση:

“‘Με αφορμή τις συνεχόμενες ακραίες δηλώσεις παραγόντων σε βάρος της Διαιτησίας, με συνεπακόλουθο τις προεκτάσεις έξαρσης σοβαρών γεγονότων σε βάρος Διαιτητών και περιουσιών τους, το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ., σε ψεσινή συνεδρία του, αποφάσισε την αποστολή της συνημμένης ανακοίνωσης με σκοπό τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αλλά και ατόμων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, προτού θρηνήσουμε και θύματα.

Στον βωμό της διάκρισης, πλείστοί παράγοντες και σωματεία, καταργούν κανόνες, θεσμούς και αξίες για επίτευξη των στόχων τους και με εκατέρωθεν δηλώσεις, δυναμιτίζουν το κλίμα, επαυξάνουν την προκατάληψη και εξωθούν τον κόσμο σε ενέργειες σε βάρος των Διαιτητών.

Γίναμε γραφικοί να επαναλαμβάνουμε στους υποκινητές και αυτούς που δρουν στον σκοταδισμό, να αφήσουν εκτός δράσης τις οικογένειες και τα περιουσιακά στοιχεία των Διαιτητών, για όποια πιθανά αγωνιστικά λάθη τους.

Τονίσαμε παράλληλα και επιζητούμε από την αθλητική δικαιοσύνη, να επιφέρει εδώ και τώρα τις ανάλογες τιμωρίες στους εκάστοτε παραβάτες, έστω και αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Διαιτητές μας.

Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη, όπως οι κρατικοί θεσμοί επιτέλους λειτουργήσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους για αποτροπή της τρομοκρατίας της ανοχής και της ατιμωρησίας και διερωτόμαστε, μήπως βρισκόμαστε στο πάρα πέντε;

Καταληκτικά, θέτουμε σε όλους τους αποδέκτες το εξής ερώτημα:

Θέλουμε πρωτάθλημα με Διαιτητές υποχείριο στις ορέξεις σωματείων και παραγόντων ή θέλουμε ένα πρωτάθλημα που να διεξάγεται με κανονισμούς και διαδικασίες μακριά από τρίτες παρεμβάσεις;

Εάν θέλουμε το δεύτερο, που είναι λαϊκή απαίτηση του κάθε αγνού, υγιή φίλαθλου και παράγοντα, λειτουργείστε κύριοι στα πλαίσια αυτά και κωφεύσετε στις όποιες παράλογες και καταπιεστικές απαιτήσεις αυτών που έγινε συνήθεια να το πράττουν. Παράλληλα απαιτούμε και αναμένουμε ότι οι θεσμοί του κράτους, θα δείξουν επιτέλους ευαισθησία και διάθεση στα όσα παράλογα συμβαίνουν, επιφέροντας παραδειγματικές τιμωρίες στους παραβάτες από όπου και αν προέρχονται, πριν συμβούν πράγματα που δεν έχουν επιστροφή”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy