Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και παππού-γιαγιά της οικογένειας που νόσησε… Ανησυχία για το κρούσμα στο ΓΝ Πάφου

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο – Ανησυχία για τον ηλικιωμένο ασθενή που προσβλήθηκε από κορωνοϊό ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πάφου – Έβαλαν λουκέτο στο νοσηλευτήριο προκειμένου να απολυμανθεί – Σε καραντίνα οι ασθενείς – Μεγαλώνει η αλυσίδα της οικογένειας που προσβλήθηκε – 9 μέλη της νόσησαν με κορωνοϊό.

5 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και μεγάλη ανησυχία για τις επαφές του ενός εξ αυτών με την ιχνηλάτηση να εστιάζεται μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και ασθενών του Νοσοκομείου Πάφου, όπου νοσηλεύεται από τις 3 Φεβρουαρίου ο ηλικιωμένος αλλοδαπός που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Μιλώντας χθες στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως ο αλλοδαπός που είναι προχωρημένης ηλικίας το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου. Στον ηλικιωμένο συνέχισε, λήφθηκαν δείγματα και τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό και ότι αποτελεί ένα από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο αλλοδαπός που τις τελευταίες μέρες δέχτηκε επισκέψεις από συγγενικά του πρόσωπα στο Νοσοκομείο Πάφου φαίνεται να του μετέδωσαν τον ιό. Αναμενόταν να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να απολυμανθεί και οι νοσηλευόμενοι να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία ή κλινικές.

Ομάδα από την Λευκωσία αναμενόταν χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Πάφου για την λήψη περαιτέρω μέτρων.

Τα υπόλοιπα 4 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από το Υπουργείο Υγείας, αφορούν:

Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.

Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, πρόκειται για μέλη της οικογένειας στη Λάρνακα (παππού και γιαγιά) που προσβλήθηκαν από τον ιό. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας, συνολικά προσβλήθηκαν από τον πρώτο που ασθένησε στην οικογένεια άλλα 8 άτομα. Το ένα διαγνώστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, τα υπόλοιπα πέντε το βράδυ της Παρασκευής και ο παππούς και η γιαγιά το Σάββατο. Το θετικό είναι ότι οι ήταν περιορισμένοι και οι επαφές τους λίγες.

cyprustimes.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy