FIFA για τη ρατσιστική επίθεση παικτών της Αγγλίας από Ούγγρους οπαδούς: “Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα”

Η FIFA πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν παίκτες της εθνικής Αγγλίας στη Βουδαπέστη από οπαδούς της Ουγγαρίας και μέσω ανακοίνωσης προανήγγειλε τιμωρίες, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η εμφατική νίκη της Αγγλίας με 4-0 επί της Ουγγαρίας στην Πούσκας Αρένα για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου επισκιάστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν παίκτες των Τριών Λιονταριών από οπαδούς των γηπεδούχων.

Τζούντι Μπέλιγχαμ και Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν τα δύο θύματα, με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ουγγαρίας που βρίσκονταν στο πέταλο να προβαίνουν σε ρατσιστική επίθεση στους δύο ποδοσφαιριστές της Αγγλίας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Εκτός από τους ήχους μαϊμού που έβγαζαν οι φανς των Μαγυάρων, παράλληλα “βροχή έπεσαν και διάφορα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μεριά της, η FIFA, η οποία ξεκίνησε ήδη έρευνα για την υπόθεση, πήρε θέση και σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις, προαναγγέλλοντας βαριές τιμωρίες.

«Πρώτα απ ‘όλα, η FIFA κατακρίνει κάθε μορφή ρατσισμού και βίας και έχει μια σαφή στάση μηδενικής ανοχής για τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα μόλις λάβουμε τις απαραίτητες αναφορές σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι Ουγγαρία-Αγγλία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy