Ιστορική πρόκριση για Σερίφ, πέρασαν Σάλτσμπουργκ και Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Σερίφ Τιρασπόλ, με βασικούς τους Κολοβό (έγινε αλλαγή στο 74ο λεπτό) και Αθανασιάδη, έγραψε Ιστορία το βράδυ της Τετάρτης (25/8), καθώς κράτησε το 0-0 στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό και σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη της με 3-0 στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε για πρώτη φορά στους ομίλους.

Η Σερίφ είχε δοκάρι στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, λόγω της ασφυκτικής πίεσης της Ντινάμο, η οποία συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, διάστημα που ακυρώθηκε και γκολ του Όρσιτς (στο 76’), με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους. Ως εκ τούτου, η ομάδα που πέρυσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League αποκλείοντας την Τότεναμ θα συνεχίσει στο Europa League.

Στους ομίλους προκρίθηκε και η Σάλτσμπουργκ που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Αυστρίας (2-1) επί της Μπρόντμπι, στη Δανία. Tα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σέσκο (4’) και Αάρονσον (10’). Για τους Δανούς, βρήκε δίχτυα στο 62ο λεπτό ο Μάξο.

Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση της Σαχτάρ Ντόνετσκ, που έγινε η 32η και τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2021-22. Οι Ουκρανοί βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στην κανονική διάρκεια από τη Μονακό, αλλά μετά το γκολ του Μάρλος στο 74΄, ο αγώνας πήγε στην παράταση και εκεί το αυτογκόλ του Αγκιλάρ (113΄), χάρισε την ισοπαλία στη Σαχτάρ (2-2). Απογοητευμένη έμεινε η Μονακό που τέθηκε εκτός ομίλων και θα συνεχίσει στο Europa League. Η Σαχτάρ προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2, αφού στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Champions League είχε επικρατήσει με 1-0 επί ουκρανικού εδάφους.

Ο Μπεν Γεντέρ ήταν ο παίκτης που πέτυχε τα δύο γκολ των Μονεγάσκων, στο 18ο και 39ο λεπτό. Oι Ουκρανοί μείωσαν με τον Μάρλος στο 74′. Ο Φόλαντ σπατάλησε τις προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν για τους Γάλλους στα εναπομείναντα λεπτά, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ένα απίστευτα άτυχο αυτογκόλ του Αγκιλάρ στο 113′ οδήγησε στο τελικό 2-2 και την πρόκριση της Σαχτάρ.

Στους αγώνες ρεβάνς των πλέι οφ του Champions League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)             0-0   (1-2)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Μάλμε (Σουηδία)              2-1   (0-2)
(10΄ Νεντιάλκοφ, 60΄ πεν. Σωτηρίου - 42΄ Μπιρμάντσεβιτς)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)        2-3   (2-3)
(18΄ Ουίνγκο, 27΄ Μαέ - 4΄ Τσέσιγκερ, 56΄ Φάσναχτ, 90΄ +3΄ Μαμπιμπί)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)   0-0   (0-3)

Μπρόντμπι (Δανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)               1-2   (1-2)
(62΄ Μάξο - 4΄ Σέσκο, 10΄ Άαρονσον)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μονακό (Γαλλία)             2-2     (1-0)
(74΄ Μάρλος, 113΄ αυτ. Αγκιλάρ - 18΄ & 39΄ Μπεν Γεντέρ)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy