Νίκο Κίρζη… έχεις μήνυμα…

Τι χρειάζεται να αλλάξει και τα παθήματα που πρέπει να γίνουν μαθήματα

Τα λάθη, τα πάθη, οι εμμονές, οι επιτυχίες, οι αποτύχιες και τι πρέπει να αλλάξει…

Νίκος Κίρζης και Απόλλωνας έχουν πετύχει πάρα πολλά όχι όμως το σημαντικότερο.

Ο ισχυρός άνδρας των “γαλάζιων” βρίσκεται στο πηδάλιο της ομάδας εδώ και εννέα ολόκληρα χρόνια, σε μια πορεία με τα πάνω της και τα κάτω της. Από την μέρα που ανέλαβε τον Απόλλωνα τον έχει οδηγήσει σε 3 κατακτήσεις Κυπέλλου (2012-13, 2015-16, 2016-17) και σε δύο κατακτήσεις Σούπερ καπ (2015-16, 2016-17).

Όσον αφορά την Ευρώπη ο Απόλλωνας επί καιρό Νίκου Κίρζη αγωνίζεται για 9 (με την φετινή που θα αγωνιστεί) συνεχόμενα χρόνια στην Ευρώπη πετυχαίνοντας 4 προκρίσεις σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League / 2013-14, 2014-15, 2017-18 και 2018-19).

Δεν έχει πετύχει όμως τον μεγαλύτερο στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Αν και έχει φτάσει τόσο κοντά τα τελευταία χρόνια, ειδικά φέτος και το 2017-18, εντούτοις η ομάδα έμεινε με άδεια χέρια, παίρνοντας το τίτλο του loser στο θεσμό του Πρωταθλήματος.

Σε όλη την πορεία μέχρι σήμερα ο Νίκος Κίρζης δεν πορεύεται μονάχος, αλλά πάντα είχε στο πλευρό του το στενό του φίλο και συνεργάτη Πέτρο Κονναφή. Ο Πέτρος Κονναφής λοιπόν, ήταν ο άνθρωπος που έφτιαχνε κάθε χρόνο την ομάδα και ήταν αυτός που έφερνε στην ομάδα σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές, αφού μην ξεχνάμε ότι το επάγγελμα που ακολούθησε, μετά που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ήταν αυτό του ατζέντη. Στα εννέα αυτά χρόνια έγιναν 125 μεταγραφές. Με λίγα λόγια οι δύο τους κρατούσαν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Μην ξεχνάμε πως για ένα διάστημα τον είχε τοποθετήσει και επίσημα στην θέση του τεχνικού διευθυντή.

Από μεγάλη μερίδα του κόσμου του Απόλλωνα, ο οποίος ζητά την απομάκρυνση του, ο Κονναφής δεν είναι αποδεκτός ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ήρθε σε κατ’ ιδίαν αντιπαράθεση με γνωστούς Απολλωνίστες για τον ένα ή τον άλλο λόγο.

Επί προεδρίας του και κατ’ επιλογή του, έδιωξε ανθρώπους που μπορούσαν να τον βοηθήσουν όχι μόνο να πετύχει τους στόχους του αλλά και ακόμη περισσότερα.

Αυτό που φαίνεται να μην έχει μάθει είναι από τα λάθη του και τα παθήματα του. Οι επιλογές που κατά καιρούς έκανε σε συνεννόηση πάντοτε με τον Πέτρο Κονναφή, τόσο στην επιλογή προπονητών, όσο και στο σχεδιασμό της ομάδας στοίχισαν.

Οι εμμονές του δε, σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα περί της ομάδας πάλι στοίχισαν.

Και κακά τα ψέματα ίσως υπήρξε ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία του Απόλλωνα που δεν δέχθηκε πίεση ούτε από τον κόσμο αλλά ούτε εκ των έσω, αντιθέτως στηρίχθηκε όσο κανείς άλλος.

Αυτό που καλείτε λοιπόν να πράξει και το οφείλει στην ιστορία του Απόλλωνα είναι να φροντίσει να μάθει από τα λάθη του, να φέρει ξανά πίσω στην ομάδα άτομα που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν τόσο οικονομικά, όσο και με άλλους τρόπους.

Χρειάζεται να πει ένα μεγάλο mea culpa και να ενώσει ξανά το κόσμο της ομάδας, που ο ίδιος τον κράτησε μακριά κατά καιρούς με την στάση του.

Θα πρέπει λοιπόν κύριε Νίκο Κίρζη, να πράξεις όλα αυτά και θα δεις πως θα έρθουν και τα πρωταθλήματα και θα παραμείνεις στο πηδάλιο για όσα χρόνια το θελήσεις, έχοντας στο πλευρό σου όλο το κόσμο του Απόλλωνα.

Το ότι η ομάδα έχει να πάρει κάποιο τίτλο εδώ και τέσσερα χρόνια κάτι λέει (τελευταίο τρόπαιο το Κύπελλο 2016-17), όπως κάτι λέει το ότι η ομάδα έχασε και φέτος το πρωτάθλημα.

Δεν γίνεται να βρίσκεσαι στο τιμόνι χωρίς συμπαίκτες και να μην δίνεις εξηγήσεις… , παίρνοντας μόνος σου σχεδόν όλες τις αποφάσεις. Άλλωστε το διοικητικό σου συμβούλιο δεν πρόκειται ποτέ να αντιτεθεί στις οποίες αποφάσεις σου.

Πρέπει να αλλάξεις μοντέλο, τόσο διοικητικά όσο και ποδοσφαιρικά, αν θέλεις να πετύχεις περισσότερα πράγματα… 

Πάντοτε με ειλικρίνεια και διαφάνεια προς το κόσμο του Απόλλωνα!!!

Είναι στο χέρι σου…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy