Κυπελλούχος για 20η φορά ο Άγιαξ, με “buzzer-beater” στο 90+1′! (video)

Χάρη στο "χρυσό" γκολ του Νέρες στο 90+1’, ο Άγιαξ επικράτησε της Φίτεσε και σήκωσε το 20ο Κύπελλο Ολλανδίας της ιστορίας του

Λύτρωση στις καθυστερήσεις και στέψη για τον Άγιαξ, ο οποίος πρόσθεσε το 20ο Κύπελλο Ολλανδίας (πολυνίκης) στην τροπαιοθήκη του.

Οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν της Φίτεσε στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο «Ντε Κάιπ», έστω κι αν χρειάστηκαν να φτάσουν στο 90+1’ για να ρίξουν τη «χαριστική» βολή.

Ο Ράιαν Χράφενμπερχ άνοιξε το σκορ στο 23’ κι έγινε ο νεότερος που σκοράρει σε τελικό τα τελευταία 40 χρόνια (18 χρονών και 337 ημερών), με τη Φίτεσε, η οποία διεκδικούσε το 2ο τρόπαιο της ιστορίας της, να απαντά άμεσα με τον Οπέντα (30’). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμειναν και με 10 παίκτες στο 86’ από την αποβολή του Ράσμουσεν, αλλά έδειχναν ότι θα αντέξουν για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ωστόσο, ο Αίαντας βρήκε το «χρυσό» γκολ από τον Νταβίντ Νέρες στο 90+1’ και τον δρόμο για την πρώτη κούπα της σεζόν και δεύτερη σερί στο Κύπελλο μετά από εκείνη του 2019 (δεν υπήρξε κυπελλούχος για τη σεζόν 2019-20 λόγω κορονοϊού). Μάλιστα, ο Έρικ Τεν Χάαχ έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής του Άγιαξ με διαδοχικές κατακτήσεις, μπαίνοντας στο θρυλικό κλαμπ που βρίσκονται οι Γιόχαν Κρόιφ και Ρίνους Μίχελς.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy