Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς

Ο Τζενάρο Γκατούζο κέρδισε την τακτική μάχη από τον Κίκε Σετιέν, πήγε το ματς εκεί που ήθελε, όμως ένα γκολ του Γκριεζμάν χάλασε τα σχέδια της Νάπολι που έμεινε στο 1-1 με την Μπαρτσελόνα.

Το πλάνο του Γκατούζο ήταν βγαλμένο από τις ένδοξες ημέρες του κατενάτσιο. Άμυνα πολύ πολύ χαμηλά, με 11 παίκτες σε λίγα τετραγωνικά, ώστε να κλείσουν όλοι οι χώροι. Όντως, σε αυτό το μπουλούκι η Μπαρτσελόνα τα βρήκε μπαστούνια. Μπορεί το ποσοστό κατοχής της στο πρώτο μέρος να έφτασε στο 70%, όμως τελείωσε με μία τελική και καμία σημαντική στιγμή μπροστά στην εστία του Οσπίνα.

Κι όχι μόνο αυτό. Βρέθηκε και πίσω στο σκορ, αφού στην πρώτη σημαντική κατεβασιά των γηπεδούχων, ο Σεμέντο γλίστρησε, η μπάλα έφτασε στον Μέρτενς και εκείνος με απίθανο φαλτσαριστό δεξί, άφησε στήλη άλατος τον Τερ-Στένγκεν για το 1-0 (30’).

Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να βρουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Μανωλάς αστόχησε για λίγο με προβολή (43’), έπειτα από σέντρα του Ινσίνιε, σε ένα πρώτο μέρος βγαλμένο από τα όνειρα όλων των Ναπολιτάνων.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μία ακόμα ψυχρολουσία για τους μπλαουγκράνα με την κάρτα του Σέρχιο Μπουσκετς, ο οποίος χάνει την ρεβάνς, όμως αυτό δεν πτόησε τον Καταλανό μέσο, ο οποίος με μαγική κάθετη ξεκλείδωσε την ιταλική άμυνα. Ο Σεμέντο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκριεζμάν που έκανε το 1-1 (57’).

Ακόμα και τότε όμως, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να ελέγξει την ροή του ματς. Η κατοχή παρέμεινε ανούσια, οι μεγάλες φάσεις ήταν ξανά για τους Ιταλούς.

Ο Ινσίνιε χόρεψε τρεις αμυντικούς, όμως το συρτό σουτ εντός περιοχής σταμάτησε στον Τερ-Στένγκεν (61’), ενώ ο Γερμανός με έγκαιρη έξοδο δύο λεπτά αργότερα γλίτωσε το 2-1 σε τετ-α-τετ του Καγεχόν.

Με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Ουμτιτί (77’) μετά από κόρνερ του Μέσι, η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν έκανε υποψία άλλης ευκαιρίας, όμως είχε κι άλλες απώλειες. Έχασε με κόκκινη κάρτα για τον επαναληπτικό τον Βιντάλ (87’) και είδε τον Πικέ να γυρίζει τον αστράγαλο του στις καθυστερήσεις, κάτι όχι και τόσο θετικό ενόψει του clasico της Κυριακής.

Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και έτσι, όπως πήγε το ματς,, μάλλον ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πάρει η μπλοκαρισμένη Μπάρσα, απέναντι στην άψογα στημένη ιταλική άμυνα που είχε για αφεντικό της τον πολύ καλό Κώστα Μανωλά.

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy