Πολύ σκληρή για να πεθάνει … ο Μαέ είχε τον τελευταίο λόγο!

Δέχθηκε το γκολ μόλις στα πρώτα λεπτά η ΑΕΛ, όμως έκανε την προσπάθεια της που καρποφόρησε στις καθυστερήσεις με τον Μαέ να της δίνει τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και να την αφήνει στην κορυφή.

Με γκολ για την Ομόνοια μόλις στο 6΄ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι στο Τσίρειο. Ο Λέζιακς έκανε την κούρσα από αριστερά, βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Λοίζου που αφύλακτος στην περιοχή από το σημείο του πέναλτι με σου έκανε το 0-1. Η ΑΕΛ μετά το γκολ που δέχθηκε πέρασε στην αντεπίθεση, κατάφερε να κερδίσει μέτρα και πίεζε την Ομόνοια για την ισοφάριση.

Κυρίως από δεξιά στην επίθεση με τον Τόρες και τον Αντωνίου προσπαθούσε να πλαγιοκοπήσει, ενώ κάποια κόρνερ και ένα σουτ δεν έφεραν αποτέλεσμα μέχρι το 20λεπτο του αγώνα. Στο 24΄μετά από φάουλ του Τόρες από δεξιά, αμυντικός της Ομόνοιας πρόλαβε τον Μπάμπιτς πριν καταφέρει να πλασάρει, ενώ στο 30΄είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Αντάμοβιτς να παίρνει τη θέση του Αβραάμ.

Στο 34΄ο Βοζίνια έσωσε σίγουρο γκολ για την Ομόνοια, αφού το απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά έβγαλε με γροθιές από τα γκολπόστ. Στο 42΄μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μπαμπιτς να πασάρει στον Τόρες που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ, ενώ το σουτ του στο αμέσως επόμενο λεπτό του Τόρες έξω από την περιοχή, έσωσε ο Φαμπίνιο.

Στο 44΄η Ομόνοια απάντησε με σουτ του Τζιωνή που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από φάουλ του Ριέρα ο Μπάμπιτς προσπάθησε να κοντρολάρει και έχασε την ευκαιρία. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1 για την Ομόνοια.

Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο 2ο ημίχρονο και ξεκίνησε να πιέζει την Ομόνοια, με την πρώτη απειλή ανέρχεται στο 53΄με ένα δυνατό σουτ του Αντωνίου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ απάντησε η Ομόνοια με τον Τιάγκο στο 54΄με τον Βοζίνια να αποκρούει. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στην επανάληψη με τους “γαλαζοκίτρινους” να είναι συνεχώς στην επίθεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι όταν έβρισκαν ευκαιρία έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση.

Στο 63΄μετά από κομπίνα σε φάουλ ο Ντανίλο έκανε το συρτό σουτ που απέκρουσε ο Φαμπιάνο, ενώ μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, ο Ντανίλο μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε το σουτ και απέκρουσε με γροθιές ο Φαμπιάνο και πάλι. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή αλλά δεν ερχόταν το γκολ αφού η Ομόνοια αμυνόταν με πολλούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα, με διπλή ζώνη.

Η ΑΕΛ με τις τελευταίες τις αλλαγές στο 82΄ρίσκαρε περισσότερο για να πετύχει κάτι στα τελευταία λεπτά και να πάρει έστω τον ένα βαθμό. Οι προσπάθειες καρποφόρησαν στο 90+2 για την ΑΕΛ που με τον Μάε ισοφάρισε σε 1-1! Τελικά ο Μαέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με την ΑΕΛ να παραμένει στην κορυφή με 38 βαθμούς.

Κίτρινες: Νταβόρ/ Λέζιακς, Λανγκ

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αντωνίου(82΄Μαίντεβατς), Σάντος, Ράσο, Τεϊξέιρα, Ζντραφκόφσκι(82΄Δ.Αβραάμ), Ριέρα, Ντανίλο, Αβραάμ(30΄Αντάμοβιτς), Τόρες και Μπάμπιτς(70΄Μάε).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Λοΐζου(50΄Σέχου), Κακουλλής(50΄Τιάγκο) και Ντούρις(68΄Ασάντε).

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy