Δεν πληρώνουν τα εξώδικα οι Κύπριοι που καταγγέλθηκαν για μη τήρηση των μέτρων

Ένας στους δύο πολίτες που καταγγέλθηκαν μέχρι σήμερα της πανδημίας με τον κορωνοϊό, δεν έχει πληρώσει το εξώδικο και θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, με βάση  τα στοιχεία της αστυνομίας, οι περισσότερες καταγγελίες υποστατικών αλλά και πολιτών έγιναν σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ ακολουθεί η Πάφος.

Όπως αναφέρεται, από τις 11 Μαρτίου που άρχισαν να εφαρμόζονται τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα, έχουν καταγγελθεί 13.303 πολίτες για μη συμμμόρφωσή τους.

Από αυτούς οι 6.600 έχουν πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπεται από το νόμο, ενώ οι υπόλοιποι 6.700 παρέλειψαν να το πληρώσουν γι’ αυτό και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα οδηγηθούν σε δίκη.

Οι λόγοι που δεν έχουν πληρώσει τόσες χιλιάδες πολίτες το πρόστιμο που αρχικά ήταν 85 ευρώ και στη συνέχεια έγινε €150, ποικίλλουν και σχετίζονται είτε με το γεγονός ότι θεωρούν άδικη την καταγγελία, είτε γιατί αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν λόγω ανεργίας ή γιατί εναντιώνονται στα μέτρα.

Μιλώντας το μεσημέρι στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ  και σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου επισήμανε  ότι ανάμεσα σε όσους δεν πλήρωσαν το εξώδικο, υπάρχει κόσμος που έχει ακόμη περιθώριο να πληρώσει τις εξώδικες καταγγελίες στο διάστημα των 30 ημερών. Όμως οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να πάει στο δικαστήριο για να θέσει τα ελαφρυντικά που ο ίδιος θεωρεί ότι έχει, επισήμανε.

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy