Άλλα λέει η ΚΟΠ, άλλα η Αστυνομία!!!

Ενήμερη από τη Μαδρίτη ήταν η κυπριακή Αστυνομία, σε σχέση με τους ύποπτους αγώνες τους οποίους διερευνούσαν οι Αρχές της Ισπανίας και στους οποίους, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, εμπλεκόταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, Χόρχε Λαρένα.

Η Αστυνομία, μετά την ενημέρωση που έλαβε από τις ισπανικές Αρχές, προχώρησε στις απαιτούμενες εξετάσεις, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται, πλέον, στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει τα περαιτέρω.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2019 και η μαρτυρία από τις Αρχές της Ισπανίας αναφερόταν σε συγκεκριμένους αγώνες.

Οι πληροφορίες για τα ύποπτα παιγνίδια λήφθηκαν κατόπιν τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ισπανία, πράγμα το οποίο είναι νόμιμο στη χώρα, σε αντίθεση με την Κύπρο, που πρόκειται, στην ουσία, για παράνομο υλικό.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, μετά τις σχετικές πληροφορίες, η Αστυνομία κάλεσε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία συμμετείχαν και Ισπανοί ανακριτές, που έφθασαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2019. Ακολούθως, οι Ισπανοί εξήγησαν στις κυπριακές Αρχές τις μαρτυρίες που υπάρχουν, ενώ η Αστυνομία ζήτησε να μεταφραστούν συγκεκριμένα στοιχεία, πράγμα το οποίο έγινε τον Νοέμβριο του 2019.

Αφού ολοκληρώθηκαν κάποιες εξετάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μαρτυρία προερχόταν από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να «σταθούν» στα κυπριακά Δικαστήρια, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει εάν μπορεί η Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy