Το δώρο ανθρωπιάς του Μέσι σε Κυπριόπουλο της Αγγλίας με προβλήματα όρασης

Ο Λιονέλ Μέσι, πέραν από τεράστιος αθλητής, είναι και τεράστιος άνθρωπος, καθώς  βοήθησε ακόμα ένα παιδί με προβλήματα όρασης να διευκολύνει τη ζωή του.

Ο Αργεντίνος μάγος της μπάλας, πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, είχε ξεκινήσει μια πολύ όμορφη συνεργασία με εταιρεία οπτικών που δημιούργησε γυαλιά τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στα παιδιά και να τα βοηθήσουν να γίνουν αρκετά πιο ανεξάρτητα ακόμα και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς τους.
Η OrCam Technologies με έδρα το Ισραήλ είναι η εταιρεία που έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος, πρόσφατα παρείχε σε ένα 10χρονο παιδί από το Λονδίνο τα ειδικά γυαλιά αξίας 4.200 λιρών.
Κάθε χρόνο, ο ηγέτης των Καταλανών προσπαθεί να δίνει το «παρών» σε events της εταιρείας και να βρίσκεται κοντά στα παιδιά όταν εκείνα θα φορούν τα γυαλιά και θα βλέπουν πλέον διαφορετικά εκείνον, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στα αξιοσημείωτα αυτής της σπουδαίας ενέργειας του Μέσι είναι και η απόφασή του να δωρίσει μια συσκευή που κοστίζει 4250 δολάρια στον Αγγλοκύπριο ποδοσφαιριστή, Μιχάλη Πουλλή.

Η σπουδαία αυτή κίνηση από τον Αργεντινό σούπερ σταρ δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον 10χρονο ποδοσφαιριστή να τον… καλεί να παίξει έστω και για μια μέρα στην Άρσεναλ.

«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τα πάντα, το αγαπώ και παίζω συνέχεια και το παρακολουθώ. Αν γνώριζα τον Μέσι θα τον ρωτούσα αν μπορεί να παίξει για την Άρσεναλ έστω και για μια μέρα, θα ήταν πολύ βοηθητικό».

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Αγγλία και να ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ενώ η οικογένεια Πουλλή από την πλευρά του πατέρα του έχει ρίζες από την Κύπρο και την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 διαγνώσθηκε με μια σπάνια ασθένεια, γνωστή ως δυστροφία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Η εν λόγω ασθένεια επηρεάζει σταδιακά τον άνθρωπο που προσβάλλεται από αυτήν, προκαλώντας του συμπτώματα ευαισθησίας στο φως, μείωση της όρασης και του οπτικού πεδίου αλλά και σταδιακής τύφλωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία για την ασθένεια αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχουν αναγνωρισθεί τα γονίδια που την προκαλούν. Ο νεαρός Μιχάλης γεννήθηκε με πλήρη όραση και έζησε μια φυσιολογική ζωή μέχρι τα έξι του χρόνια. Μέσα σε ένα χρόνο όμως, η ασθένεια του προκάλεσε την ολική απώλεια της όρασής του.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy