Αποφασίζουν για τη νησίδα στη Νίκου Παττίχη(pic)

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή(21/8) θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση του Υπουργείου για την κατασκευή ή όχι, της κτιστής νησίδας επί της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Στη διαβούλευση στο Δημοτικό μέγαρο Λεμεσού έδωσαν το παρών τους οι καταστηματάρχες, κάτοικοι της περιοχής και οργανωμένα σύνολα.

Ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες άκουσαν όλες τις απόψεις, προσθέτοντας ότι, από τη μία είναι ξεκάθαρο ότι οι κάτοικοι απαιτούν να κατασκευαστεί η κτιστή νησίδα και από την άλλη, οι καταστηματάρχες έχουν ανησυχίες για την εμπορικότητα του δρόμου.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι, με βάση μελέτη που έχει γίνει από το τμήμα οδικής ασφάλειας των Δημοσίων Έργων αλλά και επίσημα στατιστικά, είναι ξεκάθαρο ότι σε δρόμους τεσσάρων λωρίδων, οι οποίοι δεν έχουν νησίδα, είναι μέχρι και 619% αυξημένα τα δυστυχήματα.

Σημείωσε, επίσης, πως σήμερα αναφέρθηκε επίσης ένα στατιστικό, ότι τα τελευταία χρόνια στη Νίκου Παττίχη σημειώθηκαν πέραν των 700 ατυχημάτων, εκ των οποίων τα 300 ήταν με τραυματίες, τα 40 αφορούσαν σοβαρούς τραυματισμούς και τα δύο ήταν θανατηφόρα.

Ο Ζήνωνας Καραφωτιάς, που έχασε το γιο του Αντώνη σε τροχαίο στη Νίκου Παττίχη, προέβη σε διαμαρτυρία έξω από το Δημοτικό Μέγαρο την ώρα της διαβούλευσης.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Κανάλι 6, δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές λόγω συμφερόντων των καταστηματαρχών.

 

kanali6.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy