“Θεωρείται εγκεκριμένο το πρωτόκολλο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που αναφέρει ο κ. Φαντάρος”

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος αφορά την ΚΟΠ και μόνον. Μιλώντας σήμερα(12/5) στον Super Sport FM (104,0) ο Κυριάκος Κούσιος τόνισε πως η ατζέντα για τη συνάντηση της Πέμπτης ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ηγεσία της ΚΟΠ με αντιπροσωπεία των Σωματείων είναι ανοικτή, όμως δεν πρόκειται η Κυβέρνηση να παρέμβει στην οποιαδήποτε απόφαση της Ομοσπονδίας.

«Φαντάζομαι ότι θα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο σε σχέση με την πανδημία. Θα τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας διάφορα θέματα από την ΚΟΠ, αλλά όπως είπαμε επανειλημμένα η κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν παρεμβαίνει στα του ποδοσφαίρου. Το έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα. Θεωρώ ότι θα ήθελε η ποδοσφαιρική αρχή να θέσει ενώπιον του Προέδρου κάποια θέματα που δεν γνωρίζουμε ποια είναι. Είναι ανοικτή η ατζέντα. Θα περιμένουμε να ακούσουμε από την ΚΟΠ. Η συνάντηση έχει οριστεί για την Πέμπτη το πρωί».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθεί από την ΚΟΠ θέμα οικονομικό και θέμα πρωτοκόλλου: «Δεν τα γνωρίζω αυτά. Κι εγώ από δημοσιογραφικές πληροφορίες τα μαθαίνω. Τα πρωτόκολλα έχουν ήδη ετοιμαστεί από το Υπουργείο Υγείας και είναι γενικά πάντα σε συσχετισμό με τα διατάγματα. Αν η ΚΟΠ θέλει να καταρτίσει ένα πιο εξειδικευμένο πρωτόκολλο είναι απόλυτο δικαίωμά της».

Θα πρέπει να τύχει έγκρισης της κυβέρνησης το πρωτόκολλο; «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τέτοια έγκριση καθώς εφόσον υιοθετούνται τα πρωτόκολλα του Υπουργείου και προχωράμε πιο εξειδικευμένα θεωρείται εγκεκριμένο. Το Υπουργείο Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα θα είναι πρόθυμοι να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια στην ΚΟΠ. Εφόσον τηρούνται τα βασικά πρωτόκολλα του Υπουργείου, οποιοδήποτε πρωτόκολλο με περισσότερα μέτρα και προφυλάξεις δεν θα τύχει οποιασδήποτε ένστασης. Ακόμα και αν αποφασιστεί από την ΚΟΠ η επανέναρξη θα χρειαστεί ένα διάστημα για να προετοιμαστούν οι ομάδες. Με τους σχεδιασμούς της χαλάρωσης των μέτρων δίνεται χρόνος για να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Θα υπάρχει σταδιακή χαλάρωση μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη χαλάρωση. Είναι καθαρά θέμα της ΚΟΠ να αποφασίσει εάν και εφόσον τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας της επιτρέπουν να αρχίσει».

Για την γραπτή δήλωση του βοηθού γενικού γραμματέα της ΚΟΠ Γιώργου Φαντάρου για ανευθυνότητα της Κυβέρνησης να εκδώσει ένα πρωτόκολλο για να αποφύγει την πολιτική ευθύνη και να αφήσει εκτεθειμένη την ΚΟΠ: «Η Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει πρωτόκολλα. Από κει και πέραν αν έρθει οποιοδήποτε άλλο εξειδικευμένο πρωτόκολλο π.χ. για εκγύμναση ποδοσφαιριστών δεν νομίζω να μην τύχει έγκρισης. Δεν θα έρθουμε να εκδώσουμε πρωτόκολλο για κάθε άθλημα ξεχωριστά και για κάθε ομοσπονδία. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που αναφέρει ο κ. Φαντάρος. Εκεί που χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις η κυβέρνηση τις πήρε. Θα διαφωνήσω μαζί του, δεν είναι θέμα ανάληψης ευθυνών. Δεν είναι επιτρεπτό να επεμβαίνει η Κυβέρνηση στις αρμοδιότητες μιας ομοσπονδίας όπως την ΚΟΠ».

Γιατί η ΚΟΠ ρίχνει το μπαλάκι στην Κυβέρνηση για να πάρει την απόφαση; «Σίγουρα δεν θα πάρει η Κυβέρνηση απόφαση αλλά είναι έτοιμη να συνδράμει στον βαθμό που της επιτρέπεται. Αν η Κυβέρνηση με τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει δυνατότητα στις ομάδες να προπονηθούν και στην συνέχεια υπάρχει δυνατότητα για επανεκκίνηση ή και για άνοιγμα αποδυτηρίων τότε η ΚΟΠ έχει την ευκαιρία για να αποφασίσει πως θα προχωρήσει».

Πιστεύετε ότι είναι παραπλανητικό αυτό που γίνεται να έρθουν στο Προεδρικό για συνάντηση με την Κυβέρνηση; «Δεν γνωρίζω πως αντιμετωπίζεται από κάποιους το θέμα. Για εμάς είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Η Κυβέρνηση αποφασίζει τα μέτρα χαλάρωσης και αν αυτά επιτρέπουν διεξαγωγή προπονήσεων ή και αγώνων είναι απόφαση της ΚΟΠ αν θα το εκμεταλλευτούν και θα αποφασίσουν με κριτήρια δικά τους. Φαντάζομαι λαμβάνονται και οι αποφάσεις της UEFA που είναι καθαρές, ότι η κάθε ομοσπονδία μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση στην χώρα της και να αποφασίσει».

Αν ζητηθεί οποιαδήποτε οικονομική συνδρομή του κράτους από την ΚΟΠ, η Κυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί; «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα το μελετήσει ο Υπουργός οικονομικών. Γνωρίζω όμως ότι τα αποθέματα και οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους είναι περιορισμένες Στην πανδημία έχουν χαθεί πολλά έσοδα την στιγμή που προέκυψαν τεράστια έξοδα».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy