Η επαναλειτουργία των σχολείων και ερωτήματα που αιωρούνται

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄Λυκείου πίσω στις αίθουσες με στόχο την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους για τις Παγκύπριες εξετάσεις, πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για τον τομέα της Εκπαίδευσης.

Παρόλο που διευκρινίστηκε η ημερομηνία επανόδου των μαθητών της Γ΄Λυκείου αναπάντητο παραμένει το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Α΄και Β΄ τάξεις Λυκείων και Δημοτικά).

Η επάνοδος της Γ΄Λυκείου προσδιορίζεται ως προετοιμασία για τις Παγκύπριες εξετάσεις, άγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις για τους υπόλοιπους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την ύλη των Παγκύπριων εξετάσεων δεν έχει μέχρι τώρα διευκρινιστεί η ύλη ούτε το πρόγραμμα εξετάσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες.

Άγνωστο παραμένει, παρόλο που αναφέρθηκε, το πότε θα επαναλειτουργήσουν ιδιωτικά φροντιστήρια, σχολές χορού κ.α.

Οι μαθητές επιστρέφουν πίσω στις αίθουσες 11 Μάιου με συγκεκριμένους κανόνες και πρωτόκολλα όπου σύμφωνα με την συνέντευξη του υπουργού στις αίθουσες διδασκαλίας θα τοποθετούνται 12 μαθητές. Είναι εφικτή οι επιστροφή μαθητών άλλων τάξεων πέραν της Γ΄Λυκείου μ΄αυτά τα δεδομένα ; Τίθεται δηλαδή το ερώτημα του πώς μπορεί να εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο και στις υπόλοιπες τάξεις.

Αν επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων και με τη μείωση των μαθητών στις αίθουσες υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός εκπαιδευτικών ώστε να προχωρήσει η διδασκαλία;

Βέβαια μέσα στις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να ξεκαθαρίσουν όλα και να δοθούν απαντήσεις, ενώ όσον αφορά τις λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων αυτά θα διευθετηθούν με τις σχετικές εγκυκλίους προς τις διευθύνσεις της κάθε σχολικής μονάδας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy