Ακόμα 7 τίγρεις θετικές στον κορωνοιό, στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ

Αρχίζει να παίρνει διαστάσεις η ασθένεια ζώων από κορονοϊό στους ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ.

 

Το γεγονός προβλημάτισε και ενεργοποίησε τους διοικούντες τον κήπο και έτσι υποβλήθηκαν σε τεστ και άλλα αιλουροειδή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι βρέθηκαν θετικά άλλα επτά τεστ που υποβλήθηκαν σε τίγρεις με βάση τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Wildlife Conservation Society, που έχει τη διαχείριση του πάρκου!

Έτσι λοιπόν, με τα νέα δεδομένα πολλές τίγρεις έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, η μία εκ των οποίων είναι ασυμπτωματική και κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι έχει μολυνθεί. Παρά το γεγονός αυτό, όλες οι «πάσχουσες» με βάση τα όσα λένε οι του κήπου, τρώνε και συμπεριφέρονται κανονικά.

Ένα άλλο ερώτημα που απασχόλησε είναι το πως μολύνθηκαν τα ζώα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό συνέβη από μέλος του προσωπικού. Αν και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα εντούτοις τους ξένισε αφού η μετάδοση μέσω αέρα από άνθρωπο σε ζώο δεν είναι κάτι που είχε διαπιστωθεί. 

 

Μετά και αυτό το συμβάν εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα στους ζωολογικούς κήπους και είναι κλειστοί εδώ και ένα μήνα, όχι μόνον του Μπρονξ, αλλά ακόμα του Central Park στο Μανχάταν και τους ζωολογικούς κήπους στο Prospect Park στο Μπρούκλιν και στο Queens.

gazzetta.gr

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy