Πήρε επίδομα €25 με μισθό €870 – Τι απαντά η Υπ.Εργασίας για τα ποσά «παραπόνων»

Μπορεί 120 χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει τα ειδικά επιδόματα λόγω κορωνοϊού έπειτα από την κατάθεση των αιτήσεων τους στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά πολλοί έχουν εκφράσει παράπονα σε ότι αφορά το ποσό που έχουν πάρει.

Όπως στην περίπτωση ενός Κύπριου εργαζόμενου ο οποίος ανάρτησε στα social Media το ποσό που πήρε τις τάξης των 25 ευρώ. Τα σχόλια των πολιτών ήταν αρκετά με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, να σχολιάζει ανάμεσα σε άλλα στο Κρατικό Ραδιόφωνο το «φαινόμενο» αυτό.

«Κάποιοι, όπως ανέφερε η Υπουργός, έχουν εκφράσει παράπονα καθώς έχουν πάρει ποσά τα οποία δεν τους έχουν ικανοποιήσει, συμπλήρωσε, όμως ότι ο μόνος τρόπος να υπολογιστεί το επίδομα είναι ο μισθός που είναι δηλωμένος στο μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Είναι με βάση παραμέτρους οι οποίες έχουν ενταχθεί στο μηχανογραφημένο σύστημα και γίνονται και οι πληρωμές των επιδομάτων. Υπήρχαν περιπτώσεις που τον Ιανουάριο του 2020 που εργάστηκαν λιγότερες ημέρες άρα η αναλογία του μισθού ήταν με βάση αυτές τις ημέρες».

Για όσους είναι άνεργοι..

Προβλήματα παρουσιάζονται και με όσους τελειώνει το ανεργιακό τους και δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα γιατί είχε τερματιστεί η εργοδότηση τους, ανέφερε η Υπουργός. «Μελετούνται αυτές οι περιπτώσεις ώστε να ενταχθούν στο ειδικό ανεργιακό επίδομα, σημείωσε η κυρία Αιμιλιανίδου συμπληρώνοντας ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις εξετάζονται ενώ επιχειρείται να αλλάξουν κάποιοι παράμετροι στο μηχανογραφημένο σύστημα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy