“Μπούκαραν” σε Εκκλησία και κατάγγειλαν πιστούς που παραβίασαν τα μέτρα

Σε καταγγελίες δέκα προσώπων που συγκεντρώθηκαν σε Ιερό Ναό της κοινότητας Αβδελλερού στην επαρχία Λάρνακας για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία των Παθών το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, προέβη η Αστυνομία στη βάση των απαγορευτικών διαταγμάτων και των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και οι Αρχές έφτασαν στον χώρο μετά από συγκεκριμένη πληροφορία για συγκέντρωση προσώπων.

Την ίδια ώρα, το τελευταίο δωδεκάωρο η Αστυνομία προχώρησε σε εξήντα οκτώ καταγγελίες πεζών και οδηγών για παραβίαση των απαγορευτικών διαταγμάτων και των περιοριστικών μέτρων, ενώ διενήργησε συνολικά 5,233 ελέγχους. Δεν προέκυψε καμία καταγγελία αναφορικά με τη λειτουργία υποστατικών.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου διευκρίνησε ότι σε ότι αφορά στη χρήση drones και ελικοπτέρων την περίοδο του Πάσχα για επιτήρηση δρόμων, πόλεων και κοινοτήτων, αυτό θα γίνεται προγραμματισμένα και εκεί και όπου χρειαστεί λόγω συγκέντρωσης προσώπων ή άλλων περιστατικών. Την ίδια ώρα, ο κύριος Ανδρέου είπε ότι εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι για την απαγόρευση του εθίμου της Λαμπρατζιάς και της διανομής του Αγίου Φωτό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομία κάλεσε τους πιστούς να μην ακούνε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις από τοπικές αρχές ή οργανωμένα σύνολα που παρακινούν σε παραβίαση των διαταγμάτων.

Ο κύριος Ανδρέου απηύθυνε έκκληση στους νεαρούς να επιδείξουν συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα και στους γονείς να ελέγξουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να μείνουν μακριά από επικίνδυνα φαινόμενα όπως οι κροτίδες.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy