Σε ποιους άξονες θα κινηθούν οι αποφάσεις του Υπουργικού συμβουλίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα του Υπουργικό συμβούλιο στο Προεδρικό με βασικό θέμα συζήτησης την όλη κατάσταση και πως διαμορφώνεται σε σχέση με τον κορονοιό.

Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες η συζήτηση κινείται πάνω σε τέσσερις άξονες με πρώτον τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ υπάρχει και η περίπτωση αν χρειαστεί να συνεχίσει και τον Μάιο με κύριο στόχο την εκμηδένιση των κρουσμάτων. Επίσης συζητείται το θέμα των τυχαίων δειγματοληπτικών τεστ σε όλη την Κύπρο βάση της τυχαίας δειγματοληψίας στην Πάφο, ενώ σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν στο θέμα του επαναπατρισμού των χιλιάδων συμπατριωτών μας.

Όπως πληροφορούμαστε οι επαναπατρισμοί θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε και θα συνεχιστούν έως ότου όλοι επιστρέψουν στην Κύπρο. Κατά την επιστροφή τους θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος και ακολούθως θα αποσύρονται στους χώρους καραντίνας για το προβλεπόμενο διάστημα των 14 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι βασικότατο επίσης θέμα συζήτησης είναι η ενίσχυση των μέτρων για την οικονομία έτσι ώστε καμιά επιχείρηση και κανένας εργαζόμενος να έχει πρόβλημα. Γι αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις με νέα ενισχυτικά μέτρα της οικονομίας.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις μετά το πέρας του Υπουργικού συμβουλίου.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy