“Πρωτόγνωρο γεγονός…”(video)

Στο αθλητικό δελτίο «Τομές στα γεγονότα» του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα μίλησε το βράδυ της Κυριακής(29/3) ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Χάρης Κυριάκου.

Μιλώντας αρχικά για το πως βιώνει ο ίδιος την κατάσταση και τη νέα πραγματικότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου με την εξάπλωση του κορονοϊού ο Χάρης Κυριάκου επισήμανε «Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει στο 100%, έχω τόσο πολλή ενέργεια που δεν ξέρω πού να τη σπαταλήσω, αλλά πρέπει να το περάσουμε μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον ιό».

Για τον χρόνο επιστροφής των παικτών σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά από τέτοια αποχή από τις προπονήσεις και τη δράση ο παίκτης της ΑΕΛ δήλωσε «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διακοπές, κάνουμε προγράμματα στο σπίτι, πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή και τον ύπνο μας. Αν όλοι ακολουθήσουν τις οδηγίες των ομάδων, δεν θα αργήσει η επάνοδος στα γήπεδα, αλλά πρέπει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό. Ίσως είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχω κάτσει στην καριέρα μου, είναι σημαντικό το πλάνο προπόνησης που θα βγει να μας οδηγήσει ομαλά στο επόμενο πρωτάθλημα, γιατί αυτό ίσως έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση αυτής της σεζόν».

Πέρα από αβεβαιότητα, εάν ο ίδιος αισθάνεται και ανησυχία για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου τόνισε «Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Μιλώντας ως τέτοιος νομίζω ότι είναι σημαντικό να βγει η θεραπεία για τον κορωνοϊό. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, η υγεία είναι το πιο σημαντικό, η πρώτη προτεραιότητα. Ο κόσμος όλος θα αλλάξει από αυτήν την κατάσταση, τα μπάτζετ θα μειωθούν, το θέμα είναι πώς θα αντεπεξέλθει η ανθρωπότητα στη μετά-covid εποχή».

Για το τι θα συμβεί σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουν FIFA και UEFA μαζί με τη FIFPro, ουδείς μπορεί να προβλέψει τώρα πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του Χάρη Κυριάκου:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy