Πολύ σκληρός για να πεθάνει – Συνεχίζει στο +5

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-1

Το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι του Τσιρείου έκριναν οι λεπτομέρειες στις οποίες οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο τυχεροί και κατάφεραν να είναι μπροστά στο σκορ με το γκολ – κόντρα του Νοβότνι! Στην επανάληψη είχαμε και πάλι όπως συνηθίζεται στα παιχνίδια των δύο ομάδων της απόλυτη εναλλαγή συναισθημάτων, αφού η Ανόρθωση έχασε πέναλτι με τον Νοβότνι, ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε και ο Απόλλωνας μετά από εφτά λεπτά σκόραρε και ισοφάρισε με τον Νταμπό 1-1! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στον αγώνα, με τον Απόλλωνα να συνεχίζει στην κορυφή και στο +5 αυτή τη φορά από τον ΑΠΟΕΛ!

Ένα γεμάτο 15λεπτό παρακολουθήσαμε στο ντέρμπι στο Τσίρειο με τις ομάδες του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Πρώτη η Ανόρθωση είχε ευκαιρία με σουτ του Ουάρντα και μια πολύ καλή προϋπόθεση με τον Χριστοφή από δεξιά που δεν έκανε καλή σέντρα, ενώ ο Απόλλωνας απάντησε με προϋπόθεση σε φάουλ του Κολ και στη συνέχεια σε εκτέλεση κόρνερ με τον Γιάγκα να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στην αγκαλιά του Λόρια. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ευκαιρία του Αλμπάνη που έκανε το σουτ, ο Λόρια όμως απέκρουσε εντυπωσιακά και έσωσε την ομάδα του.

Ο Απόλλωνας έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μετά το ξεκίνημα και τα αρχικά λεπτά, ενώ περισσότερο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να προσέχουν τα νώτα τους και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν γρήγορα μπροστά με το μισάωρο του αγώνα να ανήκει πια στο παρελθόν!

Στο 36΄ και σε ανύποπτη φάση στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Αλμπάνης πήγε να διώξει ο Νοβότνι έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στη γωνιά των δικτύων παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς, που ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε μετά και τα λεπτά των καθυστερήσεων με την Ανόρθωση να προηγείται με 1-0.

Με δύο σουτ, ένα για κάθε ομάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, πρώτα με τον Γιάνγκα για τον Απόλλωνα και τη μπάλα να κοντράρει, ενώ στη συνέχεια ο Νοβότνι από πλάγια έκανε το σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιοβάνοβιτς. Στο 56΄ είχαμε σέντρα από δεξιά για την Ανόρθωση, η μπάλα κόντραρε στον Χαμάς και μετά από υπόδειξη και αφού το είδε στο VAR ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Γιοβάνοβιτς έσωσε και πάλι την εκτέλεση του Νοβότνι, κρατώντας τον Απόλλωνα στο παιχνίδι.

Μετά και την άστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ανόρθωσης, ο Απόλλωνας προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τους Νταμπό, Ζράντι και Ογκεντά να μπαίνουν στον αγώνα. Στο 63΄ είχαμε την εναλλαγή των συναισθημάτων και πάλι με τον Απόλλωνα αυτή τη φορά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Ογκεντά να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να βγάζει τη σέντρα, ο Αραγιούρι να αποτυγχάνει να διώξει και ο Νταμπό που έγινε κάτοχος να πλασάρει όμορφα και να ισοαφαρίζει!

Ο Απόλλωνας έγινε πλέον πιο πιεστικός και στο 67΄ ο Αλμπάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λόρια. Η τεράστια ευκαιρία ήρθε στο 74΄, όταν μετά από ωραία ενέργεια της Ανόρθωσης, ο Ντέλετιτς που μόλις είχε μπει στον αγώνα σε άδειο τέρμα στην κυριολεξία έχασε το άχαστο! Στο 76΄ο Ρομπέρζ αποχώρησε για τον Απόλλωνα, αφού προηγουμένως είχε μια σύγκρουση και φαινόταν να μην είναι καλά.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για τη νίκη και να δημιουργείται και αρκετή ένταση στο παιχνίδι. Δέκα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων αφού υπήρξαν αρκετές, μετά από παρεμβάσεις και του VAR. Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων ο Απόλλωνας είχε τη μεγάλη ευκαιρία με φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή, αφού πίεσε τον αντίπαλο. Η εκτέλεση δεν ήταν καλή από τον Ζράντι, αφού πήγε στην αγκαλιά του Λόρια! Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία 1-1!

Κίτρινες: Ογκεντά / Χουσμπάουερ, Χριστοφή, Πόποβιτς, Ουάρντα

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Ρομπέρζ(76΄Αυλωνίτης), Χαμάς(60΄Ογκεντά), Αλεσάμι, Κολ(60΄Ζράντι), Νογιόκ, Αλμπάνης(84΄Πίττας), Ίλιεφ, Γιάνγκα(60΄Νταμπό), Ντιγκινί.

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Φιλιώτης, Αυλωνίτης, Τζουμ, Ογκεντά, Ζράντι, Ψύχας, Χάμπος, Σπόλιαριτς, Ίντζια, Πίττας, Νταμπό.

 

Ανόρθωση: Λόρια, Αντωνιάδης, Κορέια(88΄Χρυσοστόμου), Χριστοδουλόπουλος(54΄Πόποβιτς), Αμπαρτζουμιάν, Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ιωάννου(46΄Αραγιούρι), Ουάρντα, Χριστοφή(72΄Ντέλετιτς), Νοβότνι.

Αναπληρωματικοί: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι, Ρισβάνης, Εσκοβάλ, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy