Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης που ενεργοποίησε για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ!

Ενεργοποιείται για πρώτη φορά η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία! Τι προβλέπει.

Για πρώτη φορά ενεργοποιείται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ύστερα από την έκτακτη σύνοδο των κρατών μελών, κατά την οποία ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, αφού ανακοίνωσε την ανάπτυξη πρόσθετων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε πως οι επιδιώξεις του Κρεμλίνου δεν περιορίζονται στην Ουκρανία. Η Ρωσία «συνέθλιψε την ειρήνη στην Ευρώπη» είπε, μιλώντας για «νέα κανονικότητα» στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώπιον της «μεγαλύτερης απειλής για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες» ενεργοποιείται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης.

Τι είναι

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) είναι μια προηγμένη τεχνολογικά πολυεθνική δύναμη που περιλαμβάνει χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες μονάδες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου χρειαστεί.

Πέρα από τον ρόλο της στο πεδίο της μάχης, η NRF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις αυξημένων απαιτήσεων, να παρέχει υποστήριξη στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και στη βελτιστοποίηση σε ό,τι αφορά τη χρήση της τεχνολογίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy