Νίκη “ζωγραφισμένη” από Μιλιτσεάνου – Δύο γκολ, ένα αυτογκόλ

ΑΕΛ - ΔΟΞΑ 3-2

Χορταστικό πρώτο ημίχρονο, που είχε τέσσερα γκολ, δύο από κάθε ομάδα, πέναλτι, αυτογκόλ και τρεις ορθές παρεμβάσεις του VAR. H ΑΕΛ περνούσε μπροστά στο σκορ και η Δόξα ισοφάριζε. Μαρόζα και Μιλιτσεάνου που πέτυχε αυτογκόλ και Σαντίκ έφεραν το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 2-2!

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό, είχαμε όμως Μιλιτσεάνου που κατάφερε να σκοράρει το δεύτερο του προσωπικό γκολ, είχε και μια άτυχη στιγμή με το αυτογκόλ και να δώσει στην ΑΕΛ τη νίκη με 3-2!

Ο αγώνας:

Αρκετά καλός ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο του δεκάλεπτο, με την ΑΕΛ να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία μόλις στο 40 λεπτό με τους Μπαλντέ και Μαρόζα να μην συνεννοούνται και να χάνεται η ασίστ του Μιλιτσεάνου, ενώ με την πάροδο έξι λεπτών ο Μαρόζα πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, αφού ο επιθετικός των «γαλαζοκιτρίνων» χρησιμοποίησε το χέρι του για να στρώσει τη μπάλα.

Δεύτερη παρέμβαση για το VAR, αυτή τη φορά για να βοηθήσει τον διαιτητή να υποδείξει σωστά πέναλτι για την ΑΕΛ σε χέρι του Χάρη Κυριάκου μέσα στην περιοχή. Ο Μαρόζα τελικά χρίζεται σκόρερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 18΄. Άμεση ισοφάριση της Δόξας σε 1-1, με κεφαλιά του Σάσι σε εκτέλεση φάουλ και μετά την παρεμβολή του Μιλιτσεάνου. Το γκολ τελικά χρεώθηκε ως αυτογκολ στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

Στο 29΄ τρίτη παρέμβαση του VAR και αυτή σωστή με τον διαιτητή να επικυρώνει το γκολ του Μιλιτσέανου, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή τέρματος. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Έουλερ που έδωσε στον Μαρόζα, το πλασέ του κόντραρε στους αμυντικούς και στη συνέχεια ο Μιλιτσεάνου σκόραρε. Εκ νέου απάντηση από τη Δόξα με τον Σαντίκ να ισοφαρίζει με συρτό σουτ 2-2 στο 36΄!

Μετά και τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το ημίχρονο, γεμάτο από φάσεις και γκολ, ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 2-2!

 

Μετά και το πρώτο 15λπετο στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε και πάλι ρυθμό με την ΑΕΛ να πιέζει αρκετά και να καταφέρνει να σκοράρει με τον Μιλιτσεάνου κάνοντας το 3-2. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ έκανε δύο αλλαγές. Μετά και το γκολ, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν ευκαιρίες όμως μέχρι και το 80΄δεν είχαμε άλλο γκολ στον αγώνα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα η Δόξα προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ η ΑΕΛ όποτε της δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να απειλήσει. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, χωρίς αν αλλάξει κάτι, αφού ο Μαίντεβατς δεν κατάφερε να σκοράρει στην ευκαιρία που βρήκε, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται και την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 3-2!

 

Κίτρινες: Μαρόζα / Ασαμόα, Σάιθ, Κέρλα

ΑΕΛ: Μέγιερι, Τεϊσέιρα, Σάντος(85΄Αντωνίου), Έουλερ, Παπαφώτης(75΄Ρέινολντς), Μαζάν(46΄Τόρες), Σωτηρίου, Μιλιτσεάνου(82΄Μαίντεβατς), Ριστέφσκι, Μπαλντέ(46΄Ριέρα), Μαρόζα.

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Τόρες, Ριέρα, Αντωνίου, Μάιντεβατς.

 

Δόξα: Σισκόφσκι, Σαϊθ(74΄Τινζανί), Ασαμόα, Σαντίκ, Αντάμοβιτς(74΄Ντρολέ), Καραμανώλης, Κυριάκου(34΄Κοβάσεβιτς), Εμπραλίτζε, Μέσκα, Σασί(61΄Μπενί), Κέρλα

Αναπληρωματικοί: Πρινιωτάκης, Μπένι, Τιτζανί, Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς, Ντρολέ, Ποντικός

 

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy