ΘΥΡΑ 3: “Από τύχη δεν έχουμε νεκρό, δεν απέχουμε από την Ελλάδα”

ΘΥΡΑ 3 για Αλκή

Η ΘΥΡΑ 3 τοποθετήθηκε για την δολοφονική επίθεση και το θάνατο του Άλκη.

Αναλυτικά:

Τοποθέτηση για την δολοφονία στην Θεσσαλονίκη:

Περιμέναμε πρώτα να κοπάσει ο ‘’χαμός’’ που έχει προκύψει από το άκουσμα της δολοφονίας στην Θεσσαλονίκη, να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά και μετά να τοποθετηθούμε για το γεγονός καθώς το ζήτημα δεν σηκώνει ανακρίβειες και πολιτικές. Τώρα πρέπει να δούμε τα πράγματα καθαρά και όπως πραγματικά είναι.

Ο οπαδικός κόσμος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε βαθιά κρίση και όσοι βρίσκονται εντός αυτού δεν έχουν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να υποκρίνονται παίζοντάς το σοκαρισμένοι. Εννοείται πως η φρικαλεότητα του συγκεκριμένου περιστατικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Από την άλλη δυστυχώς φαίνεται πως ο φαύλος κύκλος της βίας δεν πρόκειται να σταματήσει. Δεν είμαστε ούτε μακάβριοι, ούτε απαισιόδοξοι είμαστε ρεαλιστές και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει εκτροχιαστεί και εντός του προβλήματος εννοείται πως συμπεριλαμβάνουμε και τους εαυτούς μας.

Εάν νομίζουμε ότι απέχουμε πάρα πολύ από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είμαστε γελασμένοι οικτρά. Το ότι στην Κύπρο δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει θύμα από οπαδικές συμπλοκές ή οπαδικές ενέδρες είναι καθαρά θέμα τύχης. Τα λέμε ωμά και αναλογιζόμαστε πλήρως το βάρος του λόγου μας. Ας αφήσουμε τις υποκρισίες και τους τύπους στην άκρη. Ας είμαστε ειλικρινής πρώτα με τους εαυτούς μας, κάνοντας ο καθένας μας ξεχωριστά την αυτοκριτική του.

Δεν έχουμε αυταπάτες πως αυτή η άρρωστη κατάσταση θα φτιαχτεί μετά από μια ανακοίνωση. Ξέρουμε πως χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις και πράξεις για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα του προβλήματος και να αντιμετωπίσουμε αυτή την σαπίλα.

Ξέρουμε επίσης πως για να πάμε από την θεωρία του #ΠΟΤΕΞΑΝΑ στην πράξη, πρέπει εκτός από εμάς τους οπαδούς και οι υπόλοιποι φορείς οι οποίοι σχετίζονται με τον αθλητισμό να αντιληφθούν πως και οι ίδιοι είναι μέρος του προβλήματος. Με το να εθελοτυφλούν ρίχνοντας όλες τις ευθύνες άλλου δεν λύνεται το πρόβλημα απλώς μεγενθύνεται. Η πολιτεία, οι παράγοντες και τα ΜΜΕ πολλές φορές παρακινούν τα πλήθη σε βιαιότητες, είτε με την μη ίση αντιμετώπιση, είτε με αδικίες, είτε με δηλώσεις που καλλιεργούν το μίσος, είτε με την αναπαραγωγή ψεμάτων.

Είναι στιγμές που αναρωτιόμαστε εάν συμφέρει κάποιους να ζούμε σε αυτή την κατάσταση. Και εάν είναι αυτός ο λόγος που βλέπουμε να εφαρμόζονται μέτρα τύπου αυτών που έχουμε στην Κύπρο, τα οποία αντί να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα απλώς το μεταφέρουν χωρίς έλεγχο στους δρόμους.

Εμείς πάνω σε αυτό το θέμα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας οι οποίες είναι στην διάθεση των αρμόδιων. Ας δουν επιτέλους και οι ίδιοι το πρόβλημα όπως είναι πριν να φτάσουμε σε καταστάσεις που δεν θα έχουν επιστροφή. Ας αντιληφθούν ότι όσο κρατάνε τον κόσμο μακριά από τα γήπεδα και ειδικά την νέα γενιά η οποία δεν έχει ζήσει την σωστή οπαδική ατμόσφαιρα το μόνο θα έχουμε δυστυχώς θα είναι ακρότητες.

Δεν θα αναλύσουμε περεταίρω το ζήτημα. Είναι καιρός να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους. Ας κοιτάξουμε τα μούτρα μας στο καθρέφτη με ειλικρίνεια, χωρίς να προσποιούμαστε, χωρίς να εθελοτυφλούμε. Αντί να χύσουμε κροκοδείλια δάκρυα και να λέμε τυπικά συλλυπητήρια απλώς για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, ας δούμε την κατάσταση ως έχει.

Έχουμε χρέος προς το παιδί που έχασε τόσο άδικα την ζωή του να αλλάξουμε την κατάσταση. Για να μην υπάρξει άλλος Άλκης!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy