Με Αθλέτικ Μπιλμπάο η Ρεάλ για ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της La Liga

Ενα από τα τελευταία δύσκολα εμπόδια που της απομένουν, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου, καλείται να ξεπεράσει την Κυριακή (31/3) η Ρεάλ, υποδεχόμενη στο «Μπερναμπέου» την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της La Liga. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται οκτώ βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα και θέλουν -τουλάχιστον- να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά, ελπίζοντας να «κλειδώσουν» το πρωτάθλημα στο clasico της 21ης Απριλίου. Για τους Βάσκους του Ερνέστο Βαλβέρδε, από την άλλη, προέχει ο τελικός κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας (6/4) με τη Μαγιόρκα, την ίδια στιγμή όμως θα επιδιώξουν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το «Μπερναμπέου», προκειμένου να διατηρηθούν στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μπροστά από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή απέναντι στη Λας Πάλμας και, με δεδομένο ότι παίζει το Σάββατο (30/3), έχει την ευκαιρία να μειώσει προσωρινά την απόσταση από την κορυφή στους πέντε βαθμούς και να προσθέσει πίεση στους «μερένγκες». Η Τζιρόνα, που μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Χετάφε υποχώρησε τρίτη, θέλει να επανέλθει στις νίκες φιλοξενώντας τη Μπέτις, η οποία όμως χρειάζεται βαθμούς στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 1η Απριλίου, με την Ατλέτικο να δοκιμάζεται στο «Θεράμικα» απέναντι στην πολύ φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ (τέσσερις σερί νίκες, αήττητη στα τελευταία εννέα ματς), χωρίς περιθώρια νέας απώλειας, αφού ο κίνδυνος αποκλεισμού από το νέο Champions League -για πρώτη φορά στην εποχή Σιμεόνε- είναι περισσότερο από ορατός.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα, λόγω του τελικού κυπέλλου, δεν υπάρχει αγωνιστική (απλά την Πέμπτη 4/4 θα γίνει το εξ αναβολής Γρανάδα-Βαλένθια) και από τις 12 Απριλίου το ισπανικό πρωτάθλημα θα μπει στην τελική ευθεία, με οκτώ αγωνιστικές μέσα σε ενάμιση μήνα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της La Liga:

Κάντιθ-Γρανάδα                 29/3
Χετάφε-Σεβίλη                  30/3
Αλμερία-Οσασούνα               30/3
Βαλένθια-Μαγιόρκα              30/3
Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας         30/3
Θέλτα-Ράγιο Βαγεκάνο           31/3
Τζιρόνα-Μπέτις                 31/3
Αλαβές-Σοσιεδάδ                31/3
Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 31/3
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης     1/4

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης        72
Μπαρτσελόνα          64
Τζιρόνα              62
Αθλέτικ Μπιλμπάο     56
Ατλέτικο Μαδρίτης    55
Σοσιεδάδ             46
Μπέτις               42
Βαλένθια             40 -28αγ.
Βιγιαρεάλ            38
Χετάφε               38
Λας Πάλμας           37
Οσασούνα             36
Αλαβές               32
Μαγιόρκα             30
Ράγιο Βαγεκάνο       29
Σεβίλη               28
Θέλτα                27
Κάντιθ               22
Γρανάδα              14 -28αγ.
Αλμερία              13

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy