Μάρκες: “Δεν υπήρξε ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα και με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου”

Ο επιθετικός του Απόλλωνα μίλησε σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας παραχώρησε ο Πέδρο Μάρκες. Ο Πορτογάλος επιθετικός είπε πολλά κι ενδιαφέροντα, ενώ με όσα αναφέρει ίσως να δείχνει κάτι…

Διαβάστε τι ανέφερε:

Για το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ στο θεσμό του κυπέλλου κι αν ήταν ακόμα ένα… κερασάκι στην τούρτα: «Δεν είναι ακόμα το… κερασάκι στην τούρτα, γιατί η τούρτα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Τελειώνει μόνο στο τέλος της σεζόν. Τώρα, φυσικά προστέθηκε λίγη γεύση. Είναι πάντα καλό, γιατί αυτό το χρόνο το κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και από τη στιγμή που είναι πιο άμεση η συνεισφορά μου, τότε αυτό είναι πάντα καλό για μένα».

Για το ότι στοχεύουν στο 10ο κύπελλο στην ιστορία τους, για το ποια είναι η εμπειρία του από την πρόκριση, αλλά και για το πώς νιώθει από τη στήριξη των φιλάθλων: «Η πραγματικότητα είναι πως αυτή η σεζόν δεν είναι επιτυχημένη. Μείναμε εκτός του πρώτου γκρουπ και αυτό συνέβη μόλις μία φορά στην ιστορία του συλλόγου. Ο δρόμος προς το κύπελλο, όμως, μπορεί να μας δώσει τη δόξα στο τέλος και να μας κάνει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι μείναμε εκτός των πλέι οφ. Αυτό είναι που βλέπουμε μπροστά μας, χωρίς να ξεχνάμε ότι πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα».

Για το πώς προέκυψε ο Απόλλωνας και το κυπριακό πρωτάθλημα και αν ήταν τα πράγματα όπως τα περίμενε: «Αντιλήφθηκα πως δεν θα έπαιρνα τα λεπτά που πίστευα πως άξιζα στη Ναϊμέγκεν έτσι ώστε να δείξω την αξία μου και ξεκίνησα να κοιτάζω για μία ομάδα που πιθανότατα θα ταίριαζε καλύτερα σ’ εμένα. Ήταν εκεί, την ώρα που θα έκλεινε το μεταγραφικό παράθυρο, που εμφανίστηκε ο Απόλλωνας. Είδα θετικά αυτή την πιθανότητα. Το κυπριακό πρωτάθλημα δεν ήταν καθόλου όπως το περίμενα. Πραγματικά, εκπλάγηκα ευχάριστα. Ο αριθμός των ανταγωνιστικών ομάδων είναι κάπως μεγάλος και ήταν μία πολύ καλή έκπληξη. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή».

Για το πώς θα περιέγραφε το κυπριακό πρωτάθλημα σε αυτούς που δεν το ξέρουν τόσο καλά: «Το κυπριακό πρωτάθλημα χωρίζεται κατά πολύ σε δύο γκρουπ. Έχουμε τις κορυφαίες έξι ομάδες, που είναι πολύ ανταγωνιστικές και… παλεύουν για τον τίτλο. Αυτή τη σεζόν είχαμε την ατυχία να μείνουμε εκτός από αυτή τη «μάχη», γιατί ο αριθμός των ποιοτικών ομάδων αυξήθηκε στις 7-8 και αυτό δείχνει πως η ποιότητα αυξάνεται».

Για το αν ως επιθετικός ένιωσε την ανάγκη να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος: «Ναι. Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία είναι Χ, στην Ολλανδία είναι Υ κι εδώ είναι Ζ. Είναι διαφορετικές πραγματικότητες. Χρειάστηκα λίγο χρόνο για προσαρμογή και με την πάροδο του χρόνου στην Κύπρο και τον Απόλλωνα δείχνω να έχω προσαρμοστεί καλύτερα και να μπορώ ν’ αντιληφθώ τις καλύτερες στιγμές έτσι ώστε να αποκτήσω πλεονέκτημα για τις ευκαιρίες που μου δίνονται. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος από τα αποτελέσματα, τα γκολ, τους στόχους και τις εμφανίσεις».

Για το τι λένε οι αριθμοί του (13 γκολ σε 26 παιχνίδια -σ.σ.: η συνέντευξη είχε γίνει μετά από το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ) αυτή τη σεζόν: «Είμαι πιο ώριμος και πιο βελτιωμένος, όχι μόνο από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχω, επίσης, και περισσότερη εμπειρία. Αγωνίζομαι σε μία θέση, όπου χρειάζονται πολλά χρόνια για να…  εκραγείς, γιατί χρειάζεται πάρα πολλή εμπειρία για να καταλάβεις τις μικρές λεπτομέρειες έτσι ώστε να μπορείς να σκοράρεις ή όχι τέρματα, να κερδίζεις ή όχι παιχνίδια».

Για το ότι ήταν σημαντική και η υποδοχή που έτυχε από πλευράς Απόλλωνα: «Έχουμε ένα σύνολο με πολλούς ξένους και όλοι με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Οι Κύπριοι είναι επίσης πολύ καλοί και φιλόξενοι άνθρωποι. Δεν υπήρξε ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα και με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy