Ο Μπερνάρντο Σίλβα έστειλε τη Σίτι στους «4» του FA Cup

Αήττητη για 22ο ματς σε όλες της διοργανώσεις παρέμεινε η Μάντσεστερ Σίτι (έχει να ηττηθεί από τις 6/12 και το 1-0 από την Άστον Βίλα στο πρωτάθλημα), η οποία χρειάστηκε λιγότερο από 20 λεπτά στο πρώτο μέρος, για να «κλειδώσει» την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «πολίτες» επικράτησαν με 2-0 των «ανθρακωρύχων» στο «Έτιχαντ» και μετά την Κόβεντρι έγιναν η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την τετράδα του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στο Νησί.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 13΄ και στο 31΄ με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο πόδι και στη συνέχεια στο κεφάλι παικτών της Νιουκάστλ, πριν καταλήξει στα δίχτυα) έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η οποία στο β΄ μέρος διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Με ένα ματς αντάξιο της φήμης και της ιστορίας του κυπέλλου Αγγλίας, άνοιξε το μεσημέρι η αυλαία της προημιτελικής φάσης. Μετά από απίστευτες ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων, η Κόβεντρι (η οποία αγωνίζεται στην Championship) νίκησε με 3-2 τη Γουλβς στο «Μολινό» κι εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, για πρώτη φορά από το 1987.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 53΄ με τον Σιμς και κράτησαν το προβάδισμα για μισή ώρα. Οι «λύκοι» βρήκαν τελικά την απάντηση στο 83΄ με τον Αϊτ-Νουρί και ο Μπουένο στο 88΄ φάνηκε να δίνει στη Γουλβς την πρόκριση. Οι «γαλάζιοι», όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ο Σιμς ισοφάρισε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και στην εκπνοή (90+10΄) ο Ράιτ «πάγωσε» το «Μολινό», στέλνοντας την Κόβεντρι στα ημιτελικά.

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Αγγλίας:

Γουλβς-Κόβεντρι              2-3
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ    2-0
Τσέλσι-Λέστερ               17/03
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ     17/03

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy