Τα φώτα στο «Άνφιλντ»: Ντέρμπι… τίτλου και ίσως ο τελευταίος «χορός» για Κλοπ και Γκουαρδιόλα

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρώνται σήμερα (17:45-Novasports Premier League) στο «Άνφιλντ» σε ένα παιχνίδι που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για τον τίτλο στην Αγγλία.

Μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου, η Άρσεναλ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 64 βαθμούς. Πίσω της, με ένα παιχνίδι λιγότερο, είναι η Λίβερπουλ με 63 και ακολουθεί η Σίτι με 62.

Η… μάχη είναι ακόμα ανοιχτή για τον τίτλο στο Νησί και οι σημερινοί «μονομάχοι» θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να πάρουν… κεφάλι στη βαθμολογία. Οι «κόκκινοι», θα κυνηγήσουν την πέμπτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, προκειμένου να βρεθούν στο +4 από τους «σίτιζενς» και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Από την πλευρά τους, οι «Πολίτες», οι οποίοι είναι αήττητοι στα τελευταία δώδεκα αιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (10-2-0), μετρούν τρεις σερί επιτυχίες στην Πρέμιερ Λιγκ, με τελευταία την επικράτηση στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη «συμπολίτισσα» Γιουνάιτεντ, και θα επιδιώξουν να πάρουν το «τρίποντο», προκειμένου να επιστρέψουν στο… ρετιρέ.

Η σημερινή αναμέτρηση, επίσης, μπορεί να είναι η τελευταία ανάμεσα στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει κάνει γνωστό ότι θα αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» στο τέλος της φετινής σεζόν, και στον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Και μιλώντας πριν από το παιχνίδι, οι δυο προπονητές μίλησαν με πολύ θερμά λόγια ο ένας για τον άλλο.

«Κάνω τη δουλειά μόνος μου, βλέπω την τελειότητα όταν αντιμετωπίζω τον Πεπ. Ο τρόπος που έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο, κατακτώντας τόσα τρόπαια στην καριέρα του, αλλά αν τον δείτε πως συμπεριφέρεται στον πάγκο.

Kάνει σαν να μην έχει κερδίσει ποτέ πριν. Η επιθυμία που έχει είναι απολύτως εξαιρετική. Στη διάρκεια της ζωής μου είναι ο τέλειος προπονητής, που έχω αντιμετωπίσει» είπε ο Γερμανός.

Από την άλλη, ο Ισπανός σχολίασε ότι δεν πιστεύει πως αυτός ο αγώνας θα είναι ο τελευταίος μεταξύ τους… «Μπορούμε να παίξουμε στο Κύπελλο Αγγλίας και στο μέλλον κανείς δεν ξέρει. Είναι νέος, εγώ είμαι νέος, οπότε δεν ξέρω» ήταν τα λόγια του Γκουαρδιόλα.

«Η Λίβερπουλ είναι πάντα η Λίβερπουλ, ακόμη κι όταν φύγει ο Γιούργκεν θα είναι σαν σύλλογος, διαχρονικά διεκδικήτρια. Το πράγμα γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, η Άρσεναλ είναι ήδη σε υψηλό στάτους, η Τότεναμ πλησιάζει, κάθε χρόνο και πιο δύσκολα, πιο απαιτητικά. Εμείς είμαστε σε μια κατάσταση που την έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, ξέρουμε το σκηνικό, ξέρουμε τι  πρέπει να κάνουμε, οπότε στο τέλος θα δούμε και τι κατάληξη θα έχει» συμπλήρωσε, σε σχέση με τον σημερινό αγώνα, ο τεχνικός της Σίτι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Κέλεχερ – Μπράντλι, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον – Έντο, ΜακΆλιστερ, Σομποζλάι –  Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον –  Γουόκερ, Ρ. Ντίας, Άκε – Ρόντρι, Στόουνς– Φόντεν, Μπ. Σίλβα, Ντε Μπράουνε, Άλβαρες – Χάαλαντ.

SDNA.GR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy