Λαμία-ΑΕΚ: Για την επιστροφή στην κορυφή η «Ένωση» κόντρα στους… ιστορικούς Φθιώτες!

Στο «Αθανάσιος Διάκος» κοντράρονται Λαμία και ΑΕΚ, εκκινώντας τα playoffs με διαφορετικούς σαφώς στόχους. Για την «κορυφή» η «Ένωση», ιστορικό -πρώτο- παιχνίδι για τους Φθιώτες. Σέντρα στις 17:00.

Με την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ στη Λαμία ανοίγει, το απόγευμα της Κυριακής (10/3, 17:00), η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Σ’ ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Υπενθυμίζεται ότι, μέσω ενός μπαράζ ανακοινώσεν, η ΔΕΑΒ γνωστοποίησε πως οι κάμερες στο «Αθανάσιος Διάκος» δεν λειτουργούν πλήρως όπως αρμόζει ο νέος νόμος. Από την πλευρά της, βέβαια, η ομάδα της Φθιώτιδας υποστήριξε ότι η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες κλήσεις της για να μεταβεί στο γήπεδό της και να επιβεβαιώσει την τοποθέτηση των καμερών. Μάλιστα, η ΑΕΚ μέσω δικής της ανακοίνωσης, αφού εξήγησε ότι είχε εξασφαλίσει το άνοιγμα κερκίδας για την κάλυψη των αναγκών του κόσμου της, τόνισε στους φίλους της να σεβαστούν την τελική απόφαση και να μείνουν μακριά από το «Αθανάσιος Διάκος».

Σε ό, τι αφορά τα του ματς τώρα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν διπλό στόχο. Αφενός να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αφετέρου να αξιοποιήσουν τις όποιες απώλειες προκύψουν από τα δύο ντέρμπι που θα διεξαχθούν αργότερα μέσα στη μέρα (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Άρης). Εξάλλου, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας, η «Ένωση» ήρθε ισόπαλη 3-3 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 90’+7′ με το πέναλτι του Μορόν, αφού πρώτα είχε κάνει η ίδια ανατροπή στην ανατροπή. Έτσι, έπεσε από την κορυφή που διατηρούταν για τρεις αγωνιστικές, ούσα πλέον στο -1 από τον «δικέφαλο του Βορρά», στο +2 από τους Πειραιώτες και στο +3 από το «τριφύλλι».

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ετοιμάζονται να δώσουν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία τους στα playoffs. Την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος», ωστόσο εντέλει λύγισε στο 71′, για να χάσει τελικά με 2-0. Μια ήττα, η τρίτη της συννεχόμενη, που δεν της κόστισε, καθώς είχε εξασφαλίσει από την προτελευταία «στροφή» τη συμμετοχή της στο μίνι πρωτάθλημα. Φυσικά, στόχος των Φθιωτών -που βρίσκονται στο -8 από τον 5ο Άρη- είναι να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν πιο καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες δεν ανακοίνωσαν αποστολή για την αναμέτρηση. Ωστόσο, δεδομένα, η ΑΕΚ πηγαίνει στο παιχνίδι χωρίς τον τιμωρημένο Τσούμπερ και τους τραυματίες ΆμραμπατΦερνάντεςΓκατσίνοβιτς και Ζίνι, ενώ έχουν επιστρέψει οι Λιβάι και Μουκουντί.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Βόκολος μετρά τις σημαντικές επιστροφές των Σιμόν, Σίντκλεϊ και Σαντάνα που εξέτισαν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Παπαδόπουλο και στους τραυματίες Μαρτίνεθ και Τόσιτς. Επίσης, όπως και στην πρόσφατη συνάντση των δύο ομάδων, εκτός αναμένεται να μείνει ο Τσιλούλης, ο οποίος έχει έρθει σε καταρχήν προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ – Νούνιες, Τζανδάρης, Στάνκο, Σίντκλεϊ – Μάλτσι, Σλίβκα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Ελίασον, Γιόνσον, Λιούμπισιτς, Πινέδα – Πόνσε, Μάνταλος.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Α’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Β’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Ψάρρης
4ος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο πριν από δύο εβδομάδες, για την 24η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με την ΑΕΚ να επικρατεί 3-1. Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου, ο «δικέφαλος» είχε νικήσει 3-0 στην OPAP Arena.

 νίκες Λαμία

2 ισοπαλίες

5 νίκες ΑΕΚ

Γκολ: 3-12

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy