Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΛ…

Με γκολ των Μακρή και Ανδρέου στο δεύτερο ημίχρονο "απάντησε" στο γκολ του Σαγκάλ και πήρε τη νίκη

Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΛ που είχε αντίδραση στο γκολ του Σαγκάλ για τον Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ στην επανάληψη των Μακρή και Ανδρέου. Πήρε μια νίκη γοήτρου αφού από βαθμολογικό κέρδος δεν υπήρχε ενδιαφέρον.

Το πρώτο ημίχρονο του Λεμεσιανού ντέρμπι ολοκληρώθηκε μετά τα τρία λεπτά καθυστερήσεων με τον Απόλλωνα να προηγείται με 0-1 με ένα πολύ όμορφο σουτ του Σαγκάλ μετά από ασίστ του Πέρετζ. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιξαν αρκετά καλά και είχαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν με την ΑΕΛ να έχει την καλύτερη της με τον Μακρή που βρήκε δοκάρι μετά από προβολή, ενώ ο Απόλλωνας με Κμέρτσικ σε δύο περιπτώσεις προσπάθησε να απειλήσει, όμως η τελική προσπάθεια ήταν λανθασμένη. Επίσης αξιοσημείωτο γεγονός το δυνατό παιχνίδι, πολλές φορές με σκληρά μαρκαρίσματα όχι όμως αντιαθλητικά!

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 57΄ όταν ο Κά έκανε το γύρισμα αλλά ο Μακρής δεν πρόλαβε να απειλήσει με τη μπάλα να περνά άουτ, με τον Απόλλωνα να «απαντά» με άστοχο σουτ του Κολ. Στο 61΄ο Κα έκανε και πάλι το γύρισμα με τον Μακρή αυτή τη φορά να μην αστοχεί και με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1, με τον Λέουβενμπέργκ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Απόλλωνα να έχει δύο καλές φάσεις με το Κμέρτσικ και τον Σαγκάλ που αστόχησαν για να φτάσει το παιχνίδι στο 78΄ όπου η ΑΕΛ με αντεπίθεση κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με τον Άγγελο Ανδρέου που μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα τρία λεπτά πριν. Στο 90΄μεγάλη ευκαιρία διπλή για τον Απόλλωνα μετά το γύρισμα του Μαλεκκίδη, πρώτα ο Μπακένγκα και μετά ο Κμέρτσικ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων χωρίς να αλλάζει κάτι παρά το γκολ του Κμέρτσικ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 2-1!

 

Κίτρινες: Τσούκα / Σάντος, Σαγκάλ

ΑΕΛ: Ανέστης, Μπάστο, Παπαφώτης, Μεντόζα(75΄Θεμιστοκλέους), Σέρνιτς(69΄Μάρς), Μορέιρα(46΄Μίντσεφ), Τσούκα, Ντε Λούκας, Μακρής(87΄Νεοφύτου), Τζάλμα, Κα(75΄Ανδρέου)

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Φραντζής, Ανδρέου, Μαρς, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Μίντσεφ, Κολιάς, Νεοφύτου, Κανό, Γερολέμου.

 

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Πεϊμπέρνς, Πέρετζ, Κρμέντσικ, Σάντος(68΄Φιλιώτης), Μαλεκκίδης, Σαγκάλ, Αρτεάν, Νταρίκουα, Βαλμπουενά(68΄Ντανιλο), Κολ(84΄Μπακένγκα)

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Γιούρσεβιτς, Κοστάκε, Φιλιώτης, Μπακένγκα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy