Τι ανέφερε ο Κόυμας για το πρωτάθλημα, τη διαιτησία αλλά και τη μετακίνηση φιλάθλων

Οι δηλώσεις του στην εκδήλωση για τις ετήσεις βραβεύσεις της ΚΟΠ

Στην αποψινή(13/5) εκδήλωση για τι ετήσιες βραβεύσεις της ΚΟΠ ομιλια έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμα.

Αναλυτικα:

“Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ήταν το αποκορύφωμα του ανταγωνισμού των τελευταίων ετών. Ο τίτλος κρίθηκε τελευταία στιγμή, ενώ η Ευρώπη θα κλείσει οριστικά μετά τον τελικό κυπέλλου. Συγχαρητήρια σε όλους τους διακριμένες. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, σε μία διοργάνωση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα που το αξίζει, περισσότερες νίκες και καλύτερη – επίθεση άμυνα του πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους στην Ευρώπη. Καλή επιτυχία σε Ομόνοια και Πάφο για το κύπελλο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα. Το λέω με πλήρη επίγνωση της κατάστασης το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέβηκε και συνεχίζει ν’ ανεβαίνει επίπεδο. Πλέον οι κυπριακές ομάδες δεν συμμετέχουν μόνο στην Ευρώπη αλλά έχουν και αξιώσεις. Συναρπαστικό και το πρωτάθλημα στη β’ κατηγορία. Συγχαίρω όλους όσους πέτυχαν άνοδο σε κάθε κατηγορία. Η διοργάνωση του Euro είναι σημείο αναφοράς για την Κύπρο, υψηλό επίπεδο. Συγχαίρω όλους όσους δουλεύουν καθημερινά από την ΚΟΠ για να φέρουν εις πέρας αυτή τη διοργάνωση. Σας περιμένουμε στα γήπεδα. Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνουμε 90 χρόνια ζωής ως ομοσπονδία. Θα διοργανωθεί επετειακή εκδήλωση. Βγήκαμε εκτός χρονοδιαγράμματος για το σπίτι των Εθνικών ομάδων στον Κόρνο, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Τα διαιτητικά λάθη δεν θα εξαλειφθούν ποτέ, όμως κατά την άποψη μου είχαμε λιγότερα λάθη, φωνές και διαμαρτυρίες. Ήδη ανακοινώσαμε ανανέωση συνεργασίας με τον κ.Μεσίνα. Υπάρχει στενός προβληματισμός και διαπίστωση. Η συνεχής παρουσία ξένων ρεφ δεν είναι λύση, πρέπει να στηρίξουμε τους Κύπριους. Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό, ήδη πήραμε σημαντικές αποφάσεις. Σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις και για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας. Οι θλιβερές εικόνες και τα επεισόδια σε κάποιους αγώνες μας έκανε να λάβουμε μέτρα.

Ο τελικός κυπέλλου θα γίνει παρουσία φιλάθλων και έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ισχυρό μήνυμα. Είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων για τις αρμόδιες αρχές πως θα πορευτούμε, θα κάνουμε τον καλύτερο δυνατό χειρισμό, να είστε βέβαιοι”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy