Μέγας Καραλής πέταξε στα 5,85μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο!

Τεράστια επιτυχία για τον Εμμανουήλ Καραλή, με τον 24χρονο Έλληνα πρωταθλητή να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου! Το πρώτο βάθρο της καριέρας του σε Παγκόσμιο!

Τεράστιος Εμμανουήλ Καραλής, έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού στίβου το βράδυ της Κυριακής (03/03)!

Ο 24χρονος Έλληνας άλτης, που έψαχνε εδώ και καιρό ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έσπασε το «ρόδι» στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκόβης, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνισης… ζωής!

Συγκεκριμένα, ο «Μανόλο» βρέθηκε σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση στον τελικό του επί κοντώ, με αποτέλεσμα να πετάξει στα 5,85μ., που συνιστά την κορυφαία φετινή του επίδοση, και παράλληλα να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο!

Ο Καραλής ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα 5,65μ., ενώ στη συνέχεια πήγε στα 5,75μ., ύψος το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Με την ψυχολογία στα ύψη, ο νεαρός πρωταθλητής «πέταξε» με την πρώτη πάνω από τα 5,85μ., την ίδια ώρα όπου ο θρύλος του αθλήματος, Άρμαντ Ντουπλάντις, χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να υπερπηδήσει το συγκεκριμένο ύψος!

Μάλιστα, ο Καραλής με το άλμα του αυτό, εξασφάλισε την παρουσία του στη ζώνη των μεταλλίων, ενώ παράλληλα «έσπασε» και το δικό του φετινό ρεκόρ κατά 13 πόντους (5,72μ.)!

Πλέον, εκτός από τον ίδιο, στον αγώνα είχαν μείνει οι Ντουπλάντις και ο Αμερικανός Νίλσεν, με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5,90μ. Εκεί, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μία άκυρη προσπάθεια, αποφασίζοντας να περάσει στα 5,95μ., κυνηγώντας το θαύμα και το ασημένιο μετάλλιο. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,95μ., με αποτέλεσμα να μείνει στην τρίτη θέση, η οποία και είναι -προς ώρας- η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του!

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, ο Αμερικανός, Κέντρικς, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5,90μ., με τον Ντουμπλάντις να κατακτά ένα ακόμα χρυσό με άλμα στα 6,05μ.! Μάλιστα, ο Σουηδός πάλεψε και για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,24μ., χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σπάσει τη δική του προηγούμενη κορυφαία επίδοση!

Να θυμίσουμε πως άλλες δύο φορές είχε φτάσει στην πηγή, αλλά δεν είχε πιει νερό σε επίπεδο Ανδρών, αρχικώς το 2019, στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, όπου έμεινε 4ος με άλμα στα 5,65μ., ενώ, το 2021, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 4η θέση με ύψος στα 5,80μ.!

Κάπως έτσι, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στον χθεσινό τελικό του μήκους, ο Καραλής φέρνει στη χώρα μας το δεύτερο μετάλλιο από αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Τα μετάλλια του Εμμανουήλ Καραλή:

Καραλής: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy