Μια “γαλάζια” ανατροπή και φουλ για Κύπελλο!

Με νίκη 2-1 και ανατροπή ο Απόλλωνας επικράτησε της ΑΕΚ και θα είναι στην κλήρωση των ημιτελικών

Καλύτερος ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ με τον Γκάμα στο 23΄ με τον Σάντος και μετά από φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή του Πίριτς που έσωσε διαδοχικά τα πλασέ του Εκπολό από κοντά. Οι «γαλάζιοι» είχαν περισσότερες τελικές σε σχέση με την ΑΕΚ, όπως και μικρή υπεροχή στην κατοχή. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρνουν με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-1!

Τρομερό παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με χαμένες ευκαιρίες με την ΑΕΚ να έχει δύο κλασσικές για να απαντήσει ο Απόλλωνας με τον Μπακένγκα και τον Πίριτς να σώζει. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κρατούσε τη μπάλα, πίεζε τους γηπεδούχους και είχε κλασσικές ευκαιρίες. Στο 78΄ήρθε το γκολ του Απόλλωνα, αφού μετά από ωραία ομαδική ενέργεια Σαγκάλ με Μπακένγκα, ο τελευταίος έβγαλε συστημένη σέντρα στον Μάρκες που με κεφαλιά ψαράκι την έστειλε στα δίκτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση με τον Απόλλωνα να κρατά το υπέρ του προβάδισμα με το παιχνίδι να φτάνει στο 90΄. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τους παίκτες και των δύο ομάδων να τα δίνουν όλα. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 90+3 με τον Σάντος να αστοχεί μετά από ωραία κούρσα που έκανε και μπήκε στην περιοχή. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

 

Κίτρινες: Κολ / Κάσας

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σιέλβικ, Κρμέντσικ(61΄Μπακένγκα), Σάντος(61΄Σαγκάλ), Μαλεκκίδης, Χάμπος, Νταρίκουα, Βαλμπουενά, Μάρκες, Κολ(87΄Ντανίλο)

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Πεϊμπέρνς, Σαγκάλ, Ποντικός, Ντανίλο, Γιούρσεβιτς, Κοστάκε, Φιλιώτης, Μπακένγκα.

 

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Κάσας, Λέδες, Τόνγκια, Σολ, Φαράζ, Μιλίσεβιτες, Γκάμα, Ρομπέρζ, Ντίμερς.

Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Τρισκόφσκι, Λόπες, Γκαρθία, Πονς, Καπτούμ, Σάντος, Ντάνι, Ναούμ, Μάμας.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy