Πλέον επικεντρώνεται στο Κύπελλο…

Την ήττα δέχθηκε ο Απόλλωνας με 2-0 από την ΑΝόρθωση και όλα τέλειωσαν για την εξάδα, ενώ έχασε και με κόκκινη κάρτα τον Σάντος

Δέχθηκε την ήττα ο Απόλλωνας με 2-0 από την Ανόρθωση και όλα τέλειωσαν σχετικά με την υπόθεση εξάδα και τις αμυδρές ελπίδες που είχε.

Γεμάτο ευκαιρίες εκατέρωθεν από τις δύο ομάδες το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους αν και με δέκα ποδοσφαιριστές να σκοράρουν με τον Καστέλ στις καθυστερήσεις του και να προηγούνται με 1-0. Ανόρθωση και Απόλλων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας τη νίκη με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Ο Απόλλωνας έχασε αρκετές με σουτ των Βαλμπουενά, Σαγκάλ και Χάμπου και τον Αρμπολέδα να είναι σε καλή μέρα και να σώζει την Ανόρθωση. Το ίδιο έκανε και ο Λέουβενμπεργκ σε τετ α τετ του Τσίκο, ποδοσφαιριστής που ήταν πηγή κινδύνων για τον Απόλλωνα.

Ο Τσίκο λίγο μετά το μισάωρο σκόραρε αλλά μετά από έλεγχο από το VAR το γκολ ακυρώθηκε αφού προηγουμένως ο Κάργας κτύπησε με το γόνατο εν ψυχρώ τον Σαγκάλ, με τον διαιτητή να δίνει την κόκκινη κάρτα. Τελικά αν και με δέκα η Ανόρθωση πέτυχε το γκολ με κεφαλιά του Καστέλ μετά από προσπάθεια που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της.

Δυνατά μπήκε ο Απόλλωνας στο δεύτερο μέρος και λογικό αφού ήθελε γκολ ισοφάρισης και μέχρι το 65ο λεπτό έκλεισε την Ανόρθωση στην περιοχή της, είχε δύο πολύ καλές φάσεις με κεφαλιές των Μάρκες και Μπαγκένγκα με τον τερματοφύλακα όμως της Ανόρθωση να τους κερδίζει και να σώζει την ομάδα του. Στο 70΄ο Απόλλωνας έκανε τριπλή αλλαγή θέλοντας να αυξήσει την προσπάθεια του για το γκολ της ισοφάρισης. Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο του δεκάλεπτο με τον Απόλλωνα να εντείνει την πίεση για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 89΄ ο Απόλλωνας είχε μια καλή προϋπόθεση σε σέντρα στην περιοχή αλλά δεν έγινε κάποια κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις η Ανόρθωση σε αντεπίθεση με τον Τσίκο κέρδισε το πέναλτι, με τον ίδιο να το εκτελεί και να κάνει το 2-0. Πλέον όλα είχαν κριθεί με τον Απόλλωνα να χάνει και να τελειώνει με την υπόθεση εξάδα, ρίχνοντας πλέον όλο το βάρος στο Κύπελλο! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάντος δέχθηκε κόκκινη κάρτα σε κτύπημα, άθελο του στον Παρούτη. Τελικό σκορ 2-0 για την Ανόρθωση με τον Απόλλωνα να μένει εκτός εξάδας οριστικά.

 

Κίτρινες: Τσίκο, Κορέια / Μαλεκκίδης, Νταρίκουα, Κολ, Εκπολό, Ντανίλο

Κόκκινες: Κάργας / Σάντος

Ανόρθωση: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κάργας, Κορέια, Τεχέρα, Καστέλ, Φερέιρα, Τιουνέ, Γκασαμά (40’Μακούν), Τσίκο.

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Μακούν, Παρούτης, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Ιωάννου, Τζουλίου, Κωνσταντίνου, Περέα, Χρυσοστόμου.

 

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πέρετζ(68΄Κολ), Μαλεκκίδης, Σαγκάλ(68΄Κοστάκε), Χάμπος(75΄Ντανίλο), Αρτεάν, Νταρίκουα, Βαλμπουενά(68΄Σάντος), Μάρκες, Μπακένγκα(80΄Φιλιώτης)

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Άδωνη, Σάντος, Ποντικός, Ντανίλο, Κοστάκε, Παναγιώτου, Κολ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy