Έσπασε την κατάρα και πέταξε εκτός Κυπέλλου την Τότεναμ η Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Άκε σκόραρε, επιτέλους, για τη Μάντσεστερ Σίτι στο νέο γήπεδο της Τότεναμ και οι τρεμπλούχοι πέρασαν (1-0) στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει την υπεράσπιση των περσινών κεκτημένων της και στο Κύπελλο Αγγλίας, καθώς νίκησε την Τότεναμ με 1-0 στο «Tottenham Stadium» στο πιο σημαντικό παιχνίδι του 4ου γύρου του FA Cup, χάρις σε ένα γκολ του Νέιθαν Ακέ στο 88ο λεπτό, το οποίο αμφισβητήθηκε πολύ έντονα απ’ τους «σπερς».

Μετά από ένα πολύ σκληρό και όχι και τόσο καλό από πλευράς θεάματος παιχνίδι, η Τότεναμ «στρίμωξε» πολύ τη Σίτι, η οποία έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 82′ με το σουτ του Ντε Μπρόινε απ’ το ύψος του πέναλτι που έφυγε ελάχιστα άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν… επαναληπτικό, ήρθε η φάση του 88ου λεπτού για να αλλάξει τις ισορροπίες και να «ανάψει» το ματς.

Σε εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ο Βικάριο έδιωξε με μεγάλη δυσκολία την μπάλα, δεχόμενος στη μικρή περιοχή το μαρκάρισμα του Ντίας. Ο Ακέ που καιροφυλαχτούσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται προς τον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ για επιθετικό φάουλ. Η εξέταση του VAR δεν άλλαξε τίποτα, το γκολ κατακυρώθηκε και οι «σίτιζενς» πανηγύρισαν μία μεγάλη πρόκριση στον 5ο γύρο.

Τα υπόλοιπα τρία ματς της ημέρας θα οδηγηθούν σε επαναληπτικό, καθώς η Τσέλσι έμεινε στο 0-0 με την Άστον Βίλα, η Μπρίστολ Σίτι και η Νότιγχαμ Φόρεστ «κόλλησαν» στη λευκή ισοπαλία, ενώ στο 1-1 έμειναν και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με την Κόβεντρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων για τον 4ο γύρο (φάση των «32») του Κυπέλλου Αγγλίας έχουν ως εξής:

Μπόρνμουθ-Σουόνσι                 5-0
Μπρίστολ Σίτι-Νότιγχαμ Φόρεστ     0-0
Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Κόβεντρι       1-1
Τσέλσι-Άστον Βίλα                 0-0
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι           0-1
Ίπσουιτς-Μέιντστοουν Γιουν.      27/01
Λέστερ-Μπέρμιγχαμ                27/01
Λιντς-Πλίμουθ                    27/01
Έβερτον-Λούτον                   27/01
Σέφιλντ Γιουν.-Μπράιτον          27/01
Φούλαμ-Νιούκαστλ                 27/01
Γουέστ Μπρομ-Γουλβς              28/01
Γουότφορντ-Σαουθάμπτον           28/01
Λίβερπουλ-Νόριτς                 28/01
Νιούπορτ Κάουντι-Μάντσεστερ Γ.   28/01
Μπλάκμπερν-Ρέξαμ                 29/01

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy