«Βασίλισσα» Ρεάλ στη ματσάρα, ανέτρεψε την Ατλέτικο και πέρασε στον τελικό του Super Cup!

Η Ατλέτικο προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» ωστόσο κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί επικράτησε με 5-3, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Super Cup!

Στη βραδιά που ο Αντουάν Γκριεζμάν έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον πρώτο ημιτελικό του ισπανικού Super Cup με 5-3 στην παράταση (3-3 ο κανονικός αγώνας), στο κορυφαίο ματς του 2024 που διεξήχθη στο KSU Stadium του Ριάντ, αλλά κι ένα από τα καλύτερα μεταξύ των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν συναντηθεί έως τώρα.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πήρε «εκδίκηση» από την «συμπολίτσσα» για τη μοναδική ήττα που έχει γνωρίσει (στο πλαίσιο της LaLiga με 3-1) από την έναρξη της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις κι έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού της 14ης Ιανουαρίου.

Πλέον, περιμένει να μάθει το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου το όνομα του αντιπάλου της στον καταληκτικό αγώνα, που θα προκύψει από το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στην Οσασούνα.

Το αυτογκόλ του Σάβιτς στο 116΄ έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά της Ρεάλ, καθώς με αυτό προηγήθηκε 4-3, ενώ στις καθυστερήσεις της παράτασης (120΄+2) ο Ντίαθ «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό της Κυριακής.

Ο Ερμόσο στο 6΄ έβαλε μπροστά την Ατλέτικο, αλλά μέσα σε 10 λεπτά (20΄-29΄) η Ρεάλ έφερε… «τούμπα» το παιχνίδι και προηγήθηκε 2-1. Στο 37΄ ο Αντουάν Γκριεζμάν «έγραψε» Ιστορία.

Με το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε (2-2) έφτασε τα 174 με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος», αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Λουίς Αραγονές (173), όντας πια ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά του συλλόγου!

Ο Ρούντιγκερ στο 78΄ με αυτογκόλ έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά και πάλι η «βασίλισσα» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με το γκολ του Καρβαχάλ έγινε το 3-3 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ρεάλ πανηγύρισε στο φινάλε του με 5-3.

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε… με το δεξί στη σειρά των τριών αγώνων που θα δώσουν οι δύο ομάδες σε λιγότερο από ένα μήνα, μιας και την επόμενη εβδομάδα (18/01) θ΄ ακολουθήσει ο μεταξύ τους αγώνας για τη φάση των «16» του Κυπέλλου στο «Μετροπολιτάνο» και στις αρχές Φεβρουαρίου το ντέρμπι πρωταθλήματος στο «Μπερναμπέου».

Τα αποτελέσματα:

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης       5-3 παρ. (3-3 κ.αγ.)
Μπαρτσελόνα-Οσασούνα                 11/01

ΤΕΛΙΚΟΣ 
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα/Οσασούνα   14/01

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy