Άνοιξε η μεταγραφική περίοδος – Τι δικαιούνται οι ομάδες

Πότε είναι το "παράθυρο" για άνεργους

Ο νέος χρόνος σήμανε και την έναρξη της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου στην Κύπρο, αλλά και στα πλείστα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων, τα Σωματεία μπορούν να προβούν σε αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον Κατάλογο Α σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Επιτρέπεται η συμπλήρωση του καταλόγου αν ο κατάλογος Α δεν είναι συμπληρωμένος. Επιτρέπεται επίσης η συμπλήρωση του καταλόγου από τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί από διαγραφές ποδοσφαιριστών.

Διευκρινίζεται ότι το σύνολο των μετεγγραφών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών οποιασδήποτε ηλικίας που δικαιούνται τα Σωματεία Α’ Κατηγορίας τον Ιανουάριο είναι τέσσερις. Για να μπορεί Σωματείο να μεταγράψει ποδοσφαιριστές στην δύναμη του τον Ιανουάριο, στην περίπτωση που ο κατάλογος Α είναι συμπληρωμένος, τότε θα πρέπει να καταθέσει πρώτα την εξ’ συμφώνου διακοπή του Συμβολαίου του ποδοσφαιριστή που θα διακόψει το συμβόλαιό του.

Σε αντίθετη περίπτωση για να μπορεί να γίνει μετεγγραφή θα πρέπει ο Πρόεδρος του Σωματείου να καταθέσει εγγυητική επιστολή στην Ομοσπονδία ότι αναλαμβάνει να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που θα δικαιούται ο ποδοσφαιριστής από τη διακοπή του συμβολαίου του και/ή της διαγραφής του από τον κατάλογο των ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy