UEL-Κλήρωση: Επιστροφή στο …μέλλον για Ρόμα και Φέγενορντ (pic)

Η Ρόμα θα συναντήσει τη Φέγενορντ στα play-offs των νοκ άουτ του Europa League για μια θέση στους «16» της διοργάνωσης.
Η Ρόμα νίκησε τη Φέγενορντ στον τελικό του Europa Conference League 2021-22 και οι ομάδες συναντήθηκαν επίσης στο Europa League της περασμένης σεζόν στην προημιτελική φάση, με τη Ρόμα να προκρίνεται ξανά (4-2 στο σύνολο).
Η Ρόμα, υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο, έφτασε στον τελικό της περσινής διοργάνωσης όπου έχασε από τη Σεβίλλη στα πέναλτι, ενώ η Φέγενορντ σήκωσε το τρόπαιο του Europa League το 2002, νικώντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό και κέρδισε επίσης το 1974 το…παλιό UEFA Cup.

H Μίλαν, που έχει κερδίσει επτά φορές το Champions League, θα αντιμετωπίζει τη γαλλική  Ρεν, η οποία προέρχεται από τον όμιλο του Παναθηναϊκού.
«Το να τερματίζαμε πρώτοι στον όμιλό μας θα μας επέτρεπε να αποφύγουμε αυτού του είδους την αντιπαράθεση, τώρα είναι εδώ, είναι στο χέρι μας να το προετοιμάσουμε καλά και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κατόρθωμα», είπε ο Φλοριάν Μορίς, αθλητικός διευθυντής της Ρεν, μιλώντας στο RMC.
Οι Ιταλοί  κέρδισαν τη Νιούκαστλ στον τελευταίο αγώνα των ομίλων του Champions League αυτή τη σεζόν, αλλά τερμάτισαν τρίτοι πίσω από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Γαλατασαράι, άλλη μια  που γνώρισε απογοήτευση στο Champions League αφού πίστευε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, θα παίξει με τη Σπάρτα Πράγας.

Η Μαρσέιγ, επίσης προερχόμενη από τον όμιλο του Παναθηναϊκού, θα έχει μία διπλή αναμέτρηση με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία κέρδισε την Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων του Champions League, με συνέπεια να μην αποτελεί προφανώς…δώρο.

Η Μπενφίκα, δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώ (1961, 1962) επωφελείται από μια πιο ευνοϊκή κλήρωση, απέναντι  στην Τουλούζ, που βρέθηκε δεύτερη πίσω από τη Λίβερπουλ.
Τα άλλα play-offs θα δουν τη Γιουνγκ Μπόις Βέρνης απέναντι στην Σπόρτινγκ Πορτογαλίας και την Μπράγκα κόντρα στην Καραμπάγκ.

Οι οκτώ δευτεραθλητές ομίλων από το Europa League αντιμετωπίζουν οκτώ τρίτες ομάδες από τη φάση των ομίλων του Champions League, με τους νικητές των play-offs να προκρίνονται στους «16».
Οι οκτώ νικήτριες των ομίλων από το Europa League που έχουν ήδη προκριθεί στους «16» είναι οι: Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια Πράγας και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι πρώτοι αγώνες της ισοπαλίας θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου, με τους επαναληπτικούς μια εβδομάδα αργότερα στις 22 Φεβρουαρίου.
Ο τελικός του Europa League θα διεξαχθεί στο Dublin Arena στις 22 Μαΐου 2024.

Τα ζευγάρια: 

Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία)
Μίλαν (Ιταλία)-Ρεν (Γαλλία)
Λανς (Γαλλία)-Φράιμπουργκ (Γερμανία)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Τουλούζ (Γαλλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy