UCL: Τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν, οι τυχεροί, οι… άτυχοι και οι πρώτες αντιδράσεις από την κλήρωση

Η Μάντσεστερ Σίτι, κάτοχος  του Champions League, θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη στους «16» του Champions League, ενώ η Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθεί με τη Νάπολι, καθώς η σημερινή (18/12) κλήρωση στη Νιόν είχε λίγες αναμετρήσεις που ξεχώρισαν.

Η Κοπεγχάγη, η οποία συνάντησε δύο φορές τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, θα ταξιδέψει ξανά στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Η ομάδα της Δανίας θα  βρεθεί απέναντι στους πρωταθλητές, οι οποίοι κέρδισαν και τους έξι αγώνες της φάσης των ομίλων και βρίσκονται σε αήττητο σερί 20 αγώνων στην Ευρώπη.

«Στη φάση των ομίλων έπαιξαν εναντίον της Μπάγερν, της Γαλατασαράι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρασαν. Ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στον όμιλο, οπότε σημαίνει πολλά», δήλωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν. «Ήταν καλύτεροι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γαλατασαράι, δύο συλλόγους με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο Champions League από αυτούς. Οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Μία από τις πρωταθλήτριες της Serie A ή της LaLiga, Νάπολι και Μπαρτσελόνα, δεν θα συνεχίσει μετά την αντιπαράθεση.
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στη φάση των νοκ άουτ του Europa League το 2022, με τη Μπαρτσελόνα να κερδίζει με 5-3 συνολικά.
«Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά είναι πρωταθλητές, όπως εμείς, και πιστεύω ότι θα δούμε δύο δύσκολα παιχνίδια», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο.

Μια άλλη σύγκρουση μεταξύ ιταλικής και ισπανικής ομάδας θα δει την περσινή φιναλίστ Ίντερ να αντιμετωπίσει την τρεις φορές φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης.
«Η Ατλέτικο έπαιξε δύο τελικούς τα τελευταία 10 χρόνια και έχει μεγάλη ιστορία σε αυτή τη διοργάνωση, ο σύλλογός μας δεν διαφέρει και θέλουμε να προσπαθήσουμε να ονειρευόμαστε ξανά για να δώσουμε στους οπαδούς μας περισσότερη χαρά», δήλωσε ο προπονητής της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι.

Η 14 φορές νικήτρια Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Λειψία, ενώ η πρωτοπόρος της αγγλικής Premier League Άρσεναλ έχει μια δύσκολη αποστολή απέναντι στην Πόρτο.

Η Άρσεναλ έχει κερδίσει και τους τρεις προηγούμενους εντός έδρας αγώνες της στο Champions League εναντίον της Πόρτο με συνολικό σκορ 11-0, αλλά δεν έχει νικήσει τους δύο φορές πρωταθλητές εκτός έδρας.

Η Μπάγερν Μονάχου του Χάρι Κέιν αντιμετωπίζει την ιταλική Λάτσιο, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα συναντηθεί με τον πρώην προπονητή Πίτερ Μπος όταν θα αντιμετωπίσει την ολλανδική PSV Αϊντχόφεν: «Η PSV Αϊντχόφεν είναι μια ελκυστική και προκλητική κλήρωση. Αυτή τη στιγμή είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων στην Ολλανδία», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κελ.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πέρασε από μια δύσκολη φάση των ομίλων, έρχεται αντιμέτωπη με την ισπανική Ρεάλ Σοσιεδάδ καθώς συνεχίζει το κυνήγι της για το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy