Κίρζης: “Ήθελε να παραιτηθεί ο Μιλόγεβιτς, ο Μάρκους Βάιντσιρλ έστειλε μήνυμα προσωπικό και δεν δέχθηκε…”

Δηλώσεις από τον πρόεδρο του Απόλλωνα

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Goal n’ Roll της Cytavision είναι απόψε(10/12) ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Αναλυτικά:

Για το διαζύγιο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Να πάμε πίσω μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό όπου την ώρα που έφευγα μου είπε ότι θέλει να με δει την επόμενη μέρα. Του είπα εντάξει, ηρέμησε και θα τα πούμε. Το πρωί επικοινώνησε και με τον Μάκη Παπαϊωάννου και κανονίσαμε συνάντηση την Κυριακή το απόγευμα. Εξέφρασε την άποψη ότι θα παραιτηθεί. Εγώ διαφώνησα αμέσως. Υπήρχαν κακά αποτελέσματα όμως ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα 30 μέρες πριν ήταν στην κορυφή με τον Μιλόγεβιτς.

Ο ίδιος ήξερε που ήρθε, ο ίδιος έλεγε ότι η ομάδα έχει το DNA του πρωταθλητή και είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια στα τρία δεν ήταν στον πάγκο ο ίδιος και του είπα ότι η απόδοση δεν ήταν κακή σε όλα, ειδικά με την ΑΕΚ και τον Εθνικό που δικαιούμασταν περισσότερα. Του είπα ότι επιστρέφουν κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Χάμπος και Σαγκάλ στον οποίο επενδύσαμε φέτος, ο Πειμπέρνς και η μεταγραφική περίοδος που θα τον στηρίζαμε είναι κοντά. Δεν ήταν αερολογίες γιατί και τον Σεπτέμβριο όταν ήρθε κάναμε μεταγραφές”.

Τι σας είπε; «Η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα περισσότερο»

Σας ικανοποίησε αυτό; «Όχι διαφώνησα κάθετα αλλά ήταν ανένδοτος».

Πικραθήκατε με την στάση του; «Πιστεύω στο υλικό, πιστεύω στην ομάδα και δεν μπορεί κάποιος να μην πιστεύει όταν κάναμε τέσσερις σερί νίκες και ήμασταν πρώτοι. Υπήρχαν λόγοι για να πέσουμε αλλά δεν ήταν τραγική η κατάσταση όπως ο ίδιος την έβλεπε».

Πιστεύετε στην ομάδα; Είναι καλά στελεχωμένη; «Είναι στελεχωμένη πολύ καλά αλλά δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο χωρίς κενά. Θεωρώ ότι μπορεί να πάμε πιο ψηλά. Έγιναν ριζικές αλλαγές, θέλουν χρόνο και στήριξη και αυτό θα κάνουμε. Να υπάρξουν αλλαγές τον Ιανουάριο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Συνέτεινε σε όλα αυτά η φυγή το καλοκαίρι των  Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ και Πίττα; «Δεν ήταν εύκολο γιατί έφυγαν και οι τρεις μαζί. Τα κενά των Ρομπέρζ και Γιοβάνοβιτς καλύφθηκαν. Μας λείπει το εύκολο γκολ που είχαμε με τον Γιάννη Πίττα».

Θα πάρετε επιθετικό τον Ιανουάριο; «Είναι και ο Ντόνιο που έκανε πολύ καλή προετοιμασία, θα είναι έτοιμος τον Ιανουάριο και θα δούμε ποιες θα είναι οι άλλες κινήσεις».

Για τις αλλαγές προπονητών; «Να διευκρινίσω ξανά ότι μόνος του ήθελε να φύγει ο κ. Μιλόγεβιτς. Στοιχίζουν αυτές οι αλλαγές αλλά όσες φορές τις κάναμε δικαιωθήκαμε. Ήρθε ένας έμπειρος προπονητής όπως ο κ. Μιλόγεβιτς, κάναμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και ήρθε το παιχνίδι μ την Πάφος FC που ήταν η αρχή του κακού. Χάσαμε αρχηγό, προπονητή, τραυματίστηκαν παίκτες όπως και με την Ομόνοια. Δεν είναι δικαιολογίες αλλά ήρθαν κάποιες συγκυρίες για να φτάσουμε ως εδώ».

Για το όνομα του Ντιρκ Κάιτ που έπαιξε για τον πάγκο του Απόλλωνα: «Το όνομα του Ντίρκ Κάιτ, το άκουσα για πρώτη φορά καθοδόν στην εκπομπή. Είναι εκτός πραγματικότητας. Κάποιοι είχαν κλειστό έναν Γερμανό προπονητή, τον Μάρκους Βάιντσιρλ. Δεν ήταν ποτέ υπογεγραμμένος. Κάναμε τηλεδιάσκεψη μαζί του, πήγε πολύ καλά, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να έρθει Κύπρο. Μου έστειλε μήνυμα μετά από 48 ώρες και μου είπε ότι δεν μπορώ να πάρω ομάδα στο τέλος της σεζόν. Αν το καλοκαίρι ψάχνετε προπονητή μας ενδιαφέρει. Ακούσαμε πολλά, ότι ήταν συμφωνημένος και δεν ήρθε, ή ότι…».

Ο Πέτρος Κονναφής είναι ακόμα στην ομάδα: «Κι’ εγώ να φύγω θα αιωρείται το όνομα του Πέτρου. Θα το ξεκαθαρίσω αλλά και πάλι κάποιοι θα αμφισβητήσουν. Είναι και ασέβεια στον Μάκη Παπαϊωάννου ο οποίος έκανε τον προγραμματισμό. Ο Πέτρος είναι προσωπικός φίλος και αν τον συμβουλεύομαι για κάποια θέματα είναι δικαίωμα μου να κάνω ότι θέλω. Στον προγραμματισμό, στις μεταγραφές στον προπονητή και ότι γίνεται στην ομάδα να ρωτήσετε όποιον θέλετε να σας πει αν είδε τον Πέτρο στο Κολόσσι να ασχολείται με αυτά».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy