Η… λιποθυμία της Μποταφόγκο έφερε μία από τις χαοτικές κούρσες τίτλου που έχουμε δει! (pics&videos)

Η Μποταφόγκο του Τικίνιο και του Ντιέγκο Κόστα απώλεσε μια τεράστια διαφορά στο πρωτάθλημα Βραζιλίας και πλέον το διεκδικεί μαζί με άλλες πέντε ομάδες!

Πιθανότατα το πιο δυνατό στην CONMEBOL, το πρωτάθλημα Βραζιλίας ξεχωρίζει επίσης επειδή σε αντίθεση με τις λίγκες των άλλων χωρών της Ν. Αμερικής, έχει στρωτό φορμάτ. Είκοσι ομάδες, 38 αγωνιστικές μέσα-έξω, χωρίς playoffs ή οτιδήποτε άλλο, με το μοναδικό ιδιαίτερο -μα δικαιολογημένο- να είναι τα δεκάδες εισιτήρια για Copa Libertadores & Sudamericana.

Από τη στιγμή βέβαια που διεξάγεται μέσα σε κάθε ημερολογιακό έτος, έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς τέλος Νοεμβρίου θα διεξαχθούν τα ματς της 35ης αγωνιστικής του Campeonato Brasileiro Serie A.

Και ρίχνοντας μια ματιά στη βαθμολογία, είναι σαφές πως πάμε για θρίλερ άνευ προηγουμένου!

Μεταξύ της πρωτοπόρου Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα και των Ατλέτικο Μινέιρο-Φλαμένγκο, που είναι ισόβαθμες στην 5η και την 6η θέση αντίστοιχα, μεσολαβούν μόλις πέντε βαθμοί, με την «βερντάο» να έχει 62, την Μποταφόγκο 60, τις Γκρέμιο-Μπραγκαντίνο από 59 και τις Ατλέτικο και Φλα από 57.

Μποταφόγκο: Η διαφορά 13 βαθμών και η κούρσα τίτλου στη Βραζιλία

Εξ αυτών, οι μισές έχουν ένα ματς λιγότερο, όπως θα δείτε και στον πίνακα παρακάτω, συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια για προγνωστικά πάει άκλαφτη.

Θα πρέπει όμως να σταθούμε στο γεγονός ότι η απίθανη αυτή κούρσα για τον τίτλο αποτελεί ευγενική… χορηγία της Μποταφόγκο. Βλέπετε, η ομάδα του -δεύτερου σκόρερ στο πρωτάθλημα με 16 γκολ- Τικίνιο Σοάρες και του Ντιέγκο Κόστα είχε διψήφια διαφορά από τους διώκτες της για μήνες, αλλά την έχασε μετά από ένα κάκιστο σερί!

Ενδεικτικά, η Φόγκο ξεκίνησε τη σεζόν με 13-0-2, με αποτέλεσμα να αποσπαστεί δώδεκα βαθμούς από τη Φλαμένγκο στα μέσα Ιουλίου.

Έναν μήνα αργότερα, η διαφορά ήταν στο +13, με ένα σερί τριών ηττών τον Σεπτέμβριο να τη ρίχνει στους επτά πόντους. Και πάλι, η Μποταφόγκο έδειχνε να κρατά την τύχη στα χέρια της, οδεύοντας για το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο μετά το 1995.

Τότε που είχε ανέβει στην κορυφή με αρχισκόρερ τον θρύλο Τούλιο, που με 23 γκολ άφησε στη 2η θέση τον… Ζιοβάνι της Σάντος!

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η Φόγκο υποδέχτηκε την Κουϊάμπα στις 30 Οκτωβρίου ούσα στο +7 από την Παλμέιρας. Ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας και κάπου εκεί το πράγμα άρχισε να χαλάει.

Το εντός έδρας ντέρμπι με την ομάδα του Φερέιρα λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε με την Μποταφόγκο να προηγείται 3-0 πριν το ημίχρονο. Στο 49′ ο Έντρικ μείωσε, στο 76′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα και λίγο αργότερα έχασαν πέναλτι με τον Τικίνιο.

Από το 84′ έως το 90+9′ η Παλμέιρας πέτυχε τρία γκολ, με αποτέλεσμα να πάρει μία απίθανη νίκη με 4-3.

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης των ηττημένων, Τζον Τέξτορ, φώναζε σε ζωντανή μετάδοση για διαφθορά

Η τρίτη συνεχόμενη ήττα ήρθε εκτός έδρας, 1-0 από τη Βάσκο ντα Γκάμα, με την “glorioso” να υποδέχεται στη συνέχεια την Γκρέμιο του Ρενάτο Γκαούτσο, σε ένα ακόμα ντέρμπι ζωής και θανάτου. Κι εδώ, ίδια ιστορία. Στο 46ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά 3-1. Τι ακολούθησε; Ένα χατ τρικ του αειθαλούς Λουίς Σουάρες μέσα σε 19 λεπτά, για το 4-3 των φιλοξενούμενων!

Χρόνος για δάκρυα δεν υπήρχε, καθώς δύο ημέρες πριν, η Μποταφόγκο έπρεπε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπραγκαντίνο, που άλλαξε επίπεδο από τότε που πέρασε στα χέρια της Red Bull το 2020 και το παλεύει για τον πρώτο της τίτλο.

Η Φόγκο έμοιαζε έτοιμη για την επιστροφή στις νίκες, μέχρι που ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων…

Κάπως έτσι, η διακοπή των εθνικών ομάδων βρίσκει την Μποταφόγκο στο -2 από την κορυφή με ματς λιγότερο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αγώνες ακόμα, δύο εντός έδρας με Σάντος και Κρουζέιρο και τρία εκτός ενάντια σε Φορταλέζα, Κοριτίμπα και Ιντερνασιονάλ.

Είναι ωστόσο σαφές πως το κλίμα μονάχα ιδανικό δεν είναι πλέον στις τάξεις της άλλοτε πρωτοπόρου μετά την πρωτοφανή… λιποθυμία της τους τελευταίους μήνες. Κατά την προσφιλή συνήθεια των συλλόγων της χώρας, οι προπονητές έρχονται και φεύγουν μετά την αποχώρηση του Λουίς Κάστρο, που σαγηνεύτηκε από τα πετροδόλαρα της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο τον Ιούλιο.

Τον αντικατέστησε προσωρινά ο θρύλος της Λιόν, Κασάπα, με τον Μπρούνο Λάζε να καταφτάνει στη συνέχεια για να καθοδηγήσει την Μποταφόγκο. Παρ’ όλα αυτά, το σερί ηττών του Σεπτεμβρίου έφερε τον Πορτογάλο στην πόρτα της εξόδου, με τον πιστό στρατιώτη, Λούσιο Φλάβιο, να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού για τρίτη φορά από το 2021 και μετά.

Εντέλει, η ισοπαλία με την Μπραγκαντίνο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Τέξτορ, που έφερε τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Σπόρτινγκ Κριστάλ, Τιάγκο Νούνες, για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην τελική ευθεία.

Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν πως ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του κλαμπ αποφάσισε να μην επιστρέψει στην ομάδα Νέων ο Φλάβιο αλλά να απολυθεί…

Αν τώρα ο Νούνες καταφέρει να οδηγήσει την Μποταφόγκο στον τίτλο, θα την κάνει την πρώτη ομάδα στην ιστορία του Campeonato Brasileiro Serie A με το υπάρχον φορμάτ που κατακτά την κορυφή έχοντας αλλάξει πέντε προπονητές.

Σε κάθε περίπτωση, οι εβδομάδες μετά τη διακοπή και μέχρι το φινάλε στις 6 Δεκεμβρίου αναμένονται… φωτιά, είτε καταλήξει ο τίτλος στα χέρια του Τικίνιο, του Κόστα, του Μαρσάλ και του Μπάστος, είτε σε κάποιων άλλων. Στα μάτια των ουδέτερων/ρομαντικών πάντως, πιθανότατα η Μποταφόγκο φαντάζει ως η πιο επιθυμητή υποψήφια. Έτσι, για το στόρι!

Ο δε πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, θα θέλει να να καταφέρει και για τον πατέρα του, που περνά δύσκολες ώρες λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και μερικούς μήνες…

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy