Σοβαρά επεισόδια και μάχες μεταξύ οπαδών και αστυνομίας – Δεκάδες τραυματίες και 33 συλλήψεις (pics&video)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Σόφιας, καθώς οπαδοί διαφόρων ομάδων της Βουλγαρίας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σε διαμαρτυρία κατά της Ομοσπονδίας

Ξέφυγε η κατάσταση στην Σόφια. Η διαμαρτυρία οπαδών διαφόρων ομάδων κατά της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας οδηγήθηκε σε σοβαρά επεισόδια, τα οποία κορυφώθηκαν έξω από το στάδιο της Λέβσκι.

Σε αυτό το στάδιο διεξήχθη και η αναμέτρηση της Βουλγαρίας με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro, ωστόσο το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του εκρηκτικού κλίματος που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Το σκηνικό έξω από το γήπεδο της Λέβσκι ήταν πολεμικό, με μάχες οπαδών με την αστυνομία, καμένους κάδους και αύρες. ΜΜΕ από την Βουλγαρία αναφέρουν ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί και οπαδοί, ενώ φωτιά έχει πάρει και ασθενοφόρο.

Σχεδόν 60 αστυνομικοί και φίλαθλοι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε βίαιες συγκρούσεις στο περιθώριο της συνάντησης των προκριματικών του Euro 2024 ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ουγγαρία στη Σόφια, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή (17/11) οι βουλγαρικές αρχές.

Όσο για τους διαδηλωτές, «Υπήρξαν 24 τραυματίες, μεταξύ των οποίων επτά νοσηλεύτηκαν για τραύμα στο κεφάλι, κατάγματα και ερεθισμούς που συνδέονται με σπρέι πιπεριού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάτια Σουνγκάρσκα, εκπρόσωπος του τμήματος επειγόντων περιστατικών της πόλης.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, ανέφερε 33 τραυματίες στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένων «μερικών σοβαρών τραυματισμών», σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής Στέφαν Ιβάνοφ.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 33 υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων και «ultras», ενώ το κυνήγι για ταραχοποιούς συνεχίζεται, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επικρίνοντας «πρωτοφανή» περιστατικά στη Βαλκανική χώρα.
Ο αγώνας έληξε ισόπαλος (2-2), επιτρέποντας στους Μαγυάρους να προκριθούν στο Euro-2024.

Αντίθετα η Βουλγαρία είναι τελευταία στον 7ο όμιλο με μόλις τρεις βαθμούς μετά από επτά αγώνες.
Υποστηρικτές από όλη τη Βουλγαρία ήρθαν για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής εδώ και 18 χρόνια.

Κροτίδες, βόμβες καπνού, μπουκάλια μπύρας, ακόμη και πέτρες ερρίφθησαν από τους συμμετέχοντες ενώ η αστυνομία, μαζικά κινητοποιημένη με περισσότερα από 1.500 άτομα, χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει πριν τον αγώνα για «υψηλό κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας τάξης εντός και εκτός γηπέδου». Εξ ου και η απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς κοινό.

Η οργή των οπαδών συνεχίζει να αυξάνεται στη Βουλγαρία για τα κακά αποτελέσματα της εθνικής ομάδας, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί σε καμία μεγάλη διοργάνωση τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το τελευταίο διεθνές τουρνουά που έπαιξε η Βουλγαρία ήταν το Euro 2004 στην Πορτογαλία.

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Βουλγαρικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (BFU) Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ, παραιτήθηκε το 2019 προτού ανατρέψει την απόφασή του.

sport24.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy