Ερχεται… Γολγοθάς για τους “Ευρωπαίους”

Η 11η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (12/11) και πλέον όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν μέχρι και το τριήμερο 24-25-26 Νοεμβρίου, οπότε και θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Η διακοπή, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, μοιάζει με… βάλσαμο για τους τέσσερις ελληνικούς συλλόγους που συνεχίζουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο UEFA Europa League και ΠΑΟΚ στο UEFA Europa Conference League θα πάρουν μια τελευταία ανάσα πριν τον… Γολγοθά που θα κληθούν να ανέβουν οι ποδοσφαιριστές τους το διάστημα από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη περιμένουν τις τέσσερις ομάδες, που θα δώσουν οκτώ αγώνες σε λιγότερο από έναν μήνα.

Για την Super League θα διεξαχθούν οι αγωνιστικές από τη 12η μέχρι και τη 16η, για το Κύπελλο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των «16», ενώ θα ολοκληρωθεί κι η φάση των ομίλων σε Europa League και Conference League. Στο διάστημα αυτό, θα γίνουν αρκετά ντέρμπι στις εγχώριες διοργανώσεις και κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς και πολλά μπορεί να αλλάξουν αναφορικά με τους στόχους των τεσσάρων συλλόγων.

Το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει το πρόγραμμα των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – κατά βαθμολογική σειρά – ως το τέλος του 2023:

 

 

                   ΠΑΟ (28)     ΟΣΦΠ (24)     ΑΕΚ (24)      ΠΑΟΚ (23) 

12η SL (25-26/11)  Άρης*        Παναιτωλικός  ΠΑΣ Γιάννινα* Πανσερραϊκός* 

5η Eur (30/11)     Βιγιαρεάλ*   Φράιμπουργκ*  Μπράιτον      Άιντραχτ Φρ.* 

13η SL (3-4/12)    ΟΦΗ          Βόλος*        Αρης          Λαμία

 

Φάση «16» (6-7/12) ΟΣΦΠ*        ΠΑΟ           Αρης*         Βόλος*
14η SL (9-10/12)   Ατρόμητος*   Πανσερραϊκός* Παναιτωλικός* Αστέρας Τρ.*
6η Eur (14/12)     Μακάμπι      Μπάτσκα Τοπ.  Αγιαξ*        Ελσίνκι
15η SL (17-18/12)  Βόλος*       Ατρόμητος*    Πανσερραϊκός* Κηφισιά*
16η SL (20-21/12)  ΠΑΣ Γιάννινα Λαμία*        Βόλος         ΟΦΗ

 

 

 

Ως έχουν τα δεδομένα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ακόμη είναι στη διεκδίκηση της δεύτερης (με λιγότερες) και της τρίτης (με περισσότερες πιθανότητες) στους ομίλους τους, ώστε να δώσουν και τον Φεβρουάριο του 2024 ευρωπαϊκούς αγώνες. Κάτι που εξασφαλίσει έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα «παίξει» την πρωτιά του ομίλου του – η οποία σημαίνει αυτόματη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «αιώνιοι», έπειτα από τα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους ντέρμπι πρωταθλήματος και την τιμωρία των «ερυθρολεύκων», θα τεθούν αντιμέτωποι και στο Κύπελλο, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Ιανουαρίου. Για την ίδια διοργάνωση, η ΑΕΚ θα πάει στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον Άρη.

Κάτι ανάλογο, δηλαδή ταξίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα χρειαστεί να κάνει κι ο Παναθηναϊκός στο πιο δυνατό – βάσει ονομάτων – παιχνίδι που έχουν να δώσουν οι τέσσερις σύλλογοι για τη Super League στο διάστημα αυτό. Ντέρμπι μεταξύ τους δεν υπάρχει, ωστόσο όλοι έχουν «πονηρά» ματς να δώσουν. Η νταμπλούχος ΑΕΚ, δε, θα κληθεί να παίξει τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy