Με την άδεια των γονιών του θα ταξιδέψει στην Ελλάδα o 17χρονος Βαρέν Ζαΐρ-Εμερί

Με την άδεια των γονιών του θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ερχόμενης Τρίτης (21/11) με την Εθνική Ελλάδας, ο δεκαεπτάχρονος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γαλλίας Βαρέν Ζαΐρ-Εμερί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, για την περίπτωσή του ισχύει ο γαλλικός νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2017 -μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία- και ο οποίος ορίζει ότι κάθε ανήλικος που διαμένει στην Γαλλία, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς του, μπορεί να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος μόνο υπό τον όρο της προσκόμισης σχετικής γονικής άδειας.

Ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ μετά τον εντοπισμό περιπτώσεων ανηλίκων που εγκατέλειψαν το γαλλικό έδαφος για να μεταβούν σε εμπόλεμες ζώνες και ενδεχομένως να εκπαιδευτούν στην εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών. Η γονική άδεια είναι απαραίτητη και για τη συμμετοχή σε ομαδικά ταξίδια, αναφέρει ο νόμος. Ο Βαρέν Ζαΐρ-Εμερί, κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Γαλλίας ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της για την πρόκριση στο Euro2024, το Σάββατο με το Γιβραλτάρ και την ερχόμενη Τρίτη  με την Ελλάδα.

Η Εθνική Γαλλίας έχει ήδη προκριθεί. Ο Βαρέν Ζαΐρ-Εμερί θα γίνει 18 ετών τον Μάρτιο του 2024. Είναι ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν-Ζερμέν, από τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της οποίας αναδείχθηκε. Αν λάβει μέρος σε έναν από τους δύο επόμενους αγώνες θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Εθνική Γαλλίας, τουλάχιστον μεταπολεμικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy